Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konzumirale ih spremačice

Vlasnik bombona s THC-om platio novčanu kaznu pa napustio Hrvatsku

bomboni s THC-om
PU dubrovačko-neretvanska
14.11.2022.
u 14:01

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem državljaninu Kanade, u čijem najmu je bila kuća za odmor, od kojeg je, kao mjera opreza, oduzeta putna isprava, do okončanja kriminalističkog istraživanja

Državljanin Kanade (43), čiji su bomboni s THC-om pretragom pronađeni u kući na području Konavala koju je unajmio za odmor, kažnjen je sa 27 tisuća kuna. 

On je, kako je priopćila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga novčanom kaznom od 20 tisuća kuna. Osim toga, naplaćeni su mu i troškovi vještačenja u iznosu od 7.550,00 kuna.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su, podsjetimo, nakon prethodno dobivenih operativnih informacija 3. studenoga temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, pretražili kuću za odmor.

Pretragom je pronađena manja količina marihuane i plastična kutija u kojoj su se nalazili bomboni raznih oblika i boja težine 332 grama kao i 15 pakiranja sa sadržajem nepoznate tvari omotane bijelim papirom težine 175 grama. Bombone su prethodno konzumirale spremačice kuće kojima je nakon toga pozlilo zbog čega su zatražile liječničku pomoć, navodi policija.

S obzirom na to da se za pronađene slatkiše posumnjalo da sadrže supstance koje se nalaze na popisu droga poslani su na vještačenje te je nalazom potvrđeno da se u njima nalazi THC, psihoaktivna tvar koja se dobiva iz indijske konoplje i koja spada u drogu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem državljaninu Kanade, u čijem najmu je bila kuća za odmor, od kojeg je, kao mjera opreza, oduzeta putna isprava, do okončanja kriminalističkog istraživanja.

Obzirom da je utvrđeno da su bomboni bili namijenjeni osobnoj uporabi, dodaje policija, kanadski je državljanin prekršajno sankcioniran. Nakon što je platio novčanu kaznu, kanadskom je državljaninu vraćena putna isprava i on je napustio područje Republike Hrvatske.

VIDEO Željeznička nesreća kod kolodvora u Rijeci: Teretni vlak se zabio u cisternu

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Mirelica
17:27 14.11.2022.

A zasto su jadne dirale sto je netko ostavio ili zaboravio?Pa svi znamo da se to ne radi zato sto ima zlih ljudi koji si stavljaju slatkise tko zna kuda i onda ih vrate natrag u vrecicu,ili pljuju u vino ili lizu cokoladu i vrate istu natrag.Pa se onda pitam zasto su to konzumirale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije