Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA TRAŽI POČINITELJA

Oštećen križ podignut u spomen na poginulog branitelja u sjevernom dijelu BiH

Kantonalni i Općinski sud u Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
14.11.2022.
u 12:04

Napadi na vjerska i nacionalna obilježja Hrvata učestala su posljednjih mjeseci diljem BiH.

Nedaleko Usore u sjevernome dijelu BiH nepoznati počinitelji oštetili su metalni križ podignut u spomen na prvog poginulog branitelja toga kraja u Domovinskome ratu, izvijestili su u ponedjeljak iz policije.

Izgred se, prema policijskome izvješću, dogodio u noći sa subote na nedjelju u mjestu Novi Miljanovci kod općine Usore. Križ je savijen, a jedna njegova metalna greda je otkinuta. Na tome mjestu ranije se nalazio drveni križ, a nakon što je iščupan mještani i braniteljske udruge su podigle metalni križ s betonskim postoljem.

Ovaj križ podignut je u spomen na prvog poginulog branitelja u Usori na početku rata 1992. godine. 

Napadi na vjerska i nacionalna obilježja Hrvata učestala su posljednjih mjeseci diljem BiH.  Slični incidenti uništavanja braniteljskih spomenika i vjerskih simbola zabilježeni su na području Viteza, Tuzle, Tešnja, Vareša, Kaknja, Busovače i Jablanice.

VIDEO: Turski šef policije obećao osvetu: ‘Uhitili smo osobu koja je postavila bombu'

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Mimalirvati
14:38 14.11.2022.

Mora da je zbog naseg ludog milojka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije