Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlasnicima neregistriranih vozila uskoro dolaze prekršajni nalozi i kazne od pet do 20 tisuća kn

03.04.2009.
u 00:11

Na adrese nesavjesnih vlasnika vozila koji svoje prometne dozvole i police osiguranja ni trideset dana nakon isteka nisu produžili uskoro će stići prekršajni nalozi i kazne u iznosu između pet i dvadeset tisuća kuna, najavio je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji PU zagrebačke Viktor Forijan iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

– Vozila kojima je prometna dozvola istekla prije više od godinu dana automatski ćemo odjaviti jer je trenutačno svako šesto vozilo u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji neregistrirano i neosigurano – objašnjava on. Zanimalo nas je hoće li od strogih kazni biti pošteđeni barem oni prekršitelji koji u idućih nekoliko dana ipak odluče ponovno registrirati svoje automobile.

– Pozivamo građane da odjave ili ponovno registriraju vozila, no još nismo odlučili hoće li ih to osloboditi plaćanja kazne – odlučan je V. Forijan. Iako je znatan broj neregistriranih vozila ujedno i tehnički neispravan pa predstavlja opasnost u prometu, pravi bi razlog najavljene PUZ-ove akcije mogao ležati u pokušaju punjenja državnog proračuna i budžeta osiguravajućih tvrtki koje zbog vozačke nesavjesnosti samo na premijama godišnje gube otprilike 103 milijuna kuna.

Iako priznaju da je za ovogodišnji pad broja uplaćenih polica osiguranja od čak pet posto dijelom odgovorna recesija, osiguravajuće tvrtke ne razmišljaju o smanjenju cijena obveznih polica.

– Naše su cijene u skladu s europskima, čak i nešto niže, pa bi se moglo dogoditi da u idućem razdoblju porastu – objasnio je Hrvoje Pauković iz Hrvatskog ureda za osiguranje dodajući kako je konačna odluka ipak na pojedinim osiguravajućim tvrtkama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije