Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U SAD-u

Vlak vozio prebrzo, ne bi došlo do nesreće da je imao sigurnosni sustav

vlak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
14.05.2015.
u 08:36

Da je vlak imao PTC, nikad ne bi mogao postići brzinu od 171 km/h, rekli su dužnosnici

Vlak koji je jučer u Philadelphiji izletio iz tračnica vozio je brzinom od 171 km/h, što je više nego dvostruko veća brzina od ograničenja, prije nego što je ušao u zavoj i izletio, rekli su federalni istražitelji, a prenosi Reuters. U jučerašnjoj nesreći Amtrakova vlaka, podsjetimo, poginulo je sedmero ljudi, a ozlijeđeno ih je više od 200.

Istražitelji su također utvrdili da vlak nije bio opremljen sigurnosnom tehnologijom namijenjenom sprečavanju izlijetanja iz tračnica pri visokim brzinama. Takozvani PTC automatski usporava ili čak zaustavlja vlakove koji prebrzo ulaze u opasnu zonu. Da je vlak imao PTC, nikad ne bi mogao postići brzinu od 171 km/h, rekli su dužnosnici.

– Na temelju onoga što sada znamo, mislimo da se, da je takav sustav bio instaliran na ovom dijelu tračnica, ova nesreća ne bi dogodila – rekao je Robert Sumwalt, član Nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza (NTSB).

Samo nekoliko sati nakon smrtonosne nesreće republikanski zastupnici u Kongresu podržali su nove rezove za Amtrak, javnu željezničku kompaniju. Odbor pod kontrolom republikanaca odbacio je prijedlog demokrata da se Amtraku isplati 2,45 milijarde dolara za sljedeću fiskalnu godinu.

>> Eksplodirao vlak koji je prevozio naftu. Vlasti evakuirale dva grada

>> Panični poziv vozača vlaka: Izletio sam! Što da radim?!

Komentara 3

IN
incogrito
17:24 14.05.2015.

Americka infrastruktura se pocinje raspadati. Silno su im nuzna nova ulaganja, osobito u zeljeznicu, ali od kuda novce izvuci ?

AB
Abcd...
10:09 14.05.2015.

Americka skalamerija sigurna kao i stojadin pri udarcu od 100km/h u zid.

DU
Deleted user
05:30 15.05.2015.

Vlak nije vozio PREBRZO nego pre brzo. Naučite hrvatski vi bosanci i četnici koji nam piskarate tu po VL ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije