Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA VLADA

Vlaho Orepić: Radit ću samostalno ili neću biti ministar

Vlaho Orepić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.01.2016.
u 10:24

Orepić je rekao da izbjeglička kriza nije problem, da je to nešto što se događa Europi i svijetu

- Radit ću samostalno ili neću biti ministar - rekao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić na televiziji N1, niječno odgovarajući na pitanje hoće li dozvoliti pritisak na MUP.  

Orepić je rekao da izbjeglička kriza nije problem, da je to nešto što se događa Europi i svijetu te da je MUP prema tom problemu dobro reagirao. Nije dao jasne odgovore na pitanje hoće li ukloniti žicu na granici sa Slovenijom.  

- To je njihov pristup. Svesti pitanje izbjegličke krize na "žica da ili žica ne" je banaliziranje i senzacionalistički pristup. Tome ne treba davati pažnju, to je zanemariva mjera - rekao je Orepić, koji je poručio da je Hrvatska izuzetno sigurna zemlja.  

Također je rekao da smo spremni za ulazak u Schengen.  

- Pitanje je političke odluke Europske komisije i davanja zelenog svjetla - rekao je Orepić.

>> Orešković prvu sjednicu započeo izrekom na engleskom, ministri traže nova zapošljavanja

>> MUP obrisao podatke o imigrantima

Komentara 11

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
11:15 29.01.2016.

Orepiću, kažeš da smo spremni za ulazak u Schengen? Buahahaha. U tom Schengenu koji zapravo više ni ne postoji jedva čekaju Hrvatsku koja šalje kaubojske vlakove migranata u susjedne zemlje, koja po noći šverca teroriste preko Sutle, koja ne vodi nikakve evidencije o migrantima i koja otvoreno štiti sve moguće udbaške ubojice od izručenja u zemlje EU. Schengen? Jel ti znaš, karikaturo, što je uopće Schengen? Schengen po svojoj filozofiji osigurava da netko iz Hrvatske, nazovimo ga primjerice Peđa G., bez ikakvih dokumenata otputuje u Njemačku, tamo nekom Hrvatu zabije sjekiru u glavu, vrati se u Hrvatsku u zagrljaj svojoj udbaškoj zaštitničkoj subraći. Dakle, da bi Schengen bio funkionalan, on pretpostavlja da će Peđa G. bezuvjetno morati biti izručen Njemačkoj. Jesi li osigurao uvjete za navedeno, i ti i tvoji ćuprijaši? Jeste li smijenili Bajića i ostalu ekipu za koju je dokazano da su navedeno pokušali spriječiti, jeste li smijenili suce koji su to pokušali spriječiti, jeste li donijeli zakon o lustraciji koji će osigurati da se u Sabor ne mogu donijeti oni koji su donijeli lex Perković? Jeste moj ostojić.

KA
kajinx
12:20 29.01.2016.

Ovako je bolje: Vlaho Orepić - Radit ću samostalno! Točka.

DU
Deleted user
08:06 02.02.2016.

ja bi se fokusiro na unutarnje neprijatelje jer su daleko opasniji nego vanjski,po pitanju secerenja i hobo...,,tn,,,iiiccaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije