Naslovnica Vijesti Crna kronika

Faber: Ja sam karijerni policajac, protiv Sanadera nemam ništa

Po povratku u svoj ured pitao sam jednog od svojih suradnika tko je Barišić, a on mi je odgovorio: - Intimus Ive Sanadera, koji ima VIP status - ispričao je Faber
19. rujna 2017. u 14:09 10 komentara 3719 prikaza
Zagreb: Svjedočenjem Vladimira Fabera nastavljeno suđenje u aferi Fimi media
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Vladimir Faber, bivši glavni ravnatelj policije, u utorak je sjeo na klupu za svjedoke u nastavku ponovljenog suđenja za aferu Fimi media. Svjedočio je i na prvom suđenju 2013., a nedavno je obrana Ive Sanadera predložila da se njegov raniji iskaz pročita. No s tim se nije složila obrana Mladena Barišića, što je i logično, jer Faber potvrđuje Barišićeve navode da su postojali ljudi, koji su u Vladu mogli ući bez ikakve provjere. Jedan od takvih ljudi bio je i Barišić, a Faber je kazao da je u listopadu 2008. prvi put išao u Vladu.

Marko Perković Thompson kao svjedok na suđenju u slučaju Fimi media FIMI MEDIA Thompson: Sanader mi je dao 50.000 kuna za crkvu. Nisam uzeo novac od Barišića

- Na ulazu sam prošao pregled i ostavio oružje. Dok sam bio tamo primijetio sam da je jedan gospodin prošao mimo kontrole i bez pregleda, pa sam pitao tko je to. Kazali su mi da je to Mladen Barišić, ravnatelj Carinske uprave. To mi je bilo malo čudno, no kako sam dvije tri godine živio u Osijeku, nisam dobro poznavao prilike u Zagrebu. Po povratku u svoj ured pitao sam jednog od svojih suradnika tko je Barišić, a on mi je odgovorio: - Intimus Ive Sanadera, koji ima VIP status - ispričao je Faber. Kako je Sanaderova obrana na prvom suđenju prigovorila istinitosti Faberovog iskaza, što je učinila i u utorak, Faber je imao potrebu i oko toga nešto reći.

Zagreb: Svjedočenjem Vladimira Fabera nastavljeno suđenje u aferi Fimi media
1 / 9
Zagreb: Svjedočenjem Vladimira Fabera nastavljeno suđenje u aferi Fimi media

- Ja sam karijerni policajac i nikakvih animoziteta prema Ivi Sanaderu nemam. Ovaj je iskaz isključivo u funkciji istine, a ja sam se sam javio DORH-u sa svojim saznanjima, jer mi je bilo smiješno kada sam ranije čitao u medijima da se u Vladu ne može ući bez provjere - kazao je Faber. Taj njegov samoinicijativan odlazak u DORH jako je zanimao Čedu Prodanovića, branitelja Ive Sanadera.

- Rekli ste da ste reagirali nakon što ste čuli da se priča da se u Vladu ne može ući bez provjere. Gdje ste to čuli? - pitao je Prodanović.

Robert Ježić i Ivo Sanader Suđenje Sanaderu Ježića naljutilo pitanje o 5 milijuna eura: 'Vi niste normalni'

- U medijima sam vidio svjedočenje Davora Blaževića, glavnog Sanaderovog tjelohranitelja - odgovorio je Faber.

- A kome ste se javili u DORH-u? - pitao je dalje Prodanović.

- Mladenu Bajiću - kazao je Faber.

- A jeste li se vi i inače samoinicijativno javljali za svjedočenja? - pitao je dalje Prodanović.

- Nisam se javio za svjedočenje, već sam rekao što znam. Za svjedoka me pozvao Bajić. Kao ravnatelj policije davao sam naloge da se istraže neke stvari koje su objavljene u medijima jer je to legitiman policijski posao i policija tako radi - zaključio je Faber.

Još je kazao da su osim Barišića u Vladu bez provjere mogli ulaziti i Ivana Jarnjak te Bianca Matković, koja bi na klupu za svjedoke trebala sjesti u srijedu. Osim nje trebala bi svjedočiti i pjevačica Nina Badrić, koja se na zadnjem ročištu početkom mjeseca nije pojavila, a sud nije imao povratnu informaciju je li poziv uopće primila. Pjevačica treba svjedočiti o tome, koliko novaca i kako joj je platio HDZ da pjeva za njih u jednoj od izbornih kampanja.

Narodni radio Fimi Media Nina Badrić nije došla, svjedok pričao kako ga je HDZ plaćao na crno Čedo Prodanović Čedo Prodanović: 'Javnost i mediji Todorića su unaprijed osudili na temelju plasiranih informacija' Ivo Sanader Pregovori o granici Sanader: Slovenija je stvarno pretjerala
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Roy Bean
  Roy Bean:

  Mogao je odmah Faper pričati i o tome kako je po Sanaderovo, nalogu montirao slučaj i proganjao Branimira Glavaša

 • Avatar kokodrilo
  kokodrilo:

  ovome nije trebalo dozvoliti niti ulaz u policijsku zgradu a kamoli postaviti ga za nacelnika policije.

 • Avatar dinarskivuk37
  dinarskivuk37:

  Moj prijatelj Sanader je ist ko suza. dok su svi drugi seronje.