Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vladimir Benac osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva

Vladimir Benac
Nino Strmotić/PIXSELL
26.02.2010.
u 14:51

Umirovljeni branitelj poznat po brojnim incidentima Vladimir Benac osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Denisa Bušelića u klubu Carpe diem 2008.

SPLIT - Umirovljeni branitelj poznat po brojnim incidentima Vladimir Benac osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Denisa Bušelića 1. lipnja 2008. u klubu Carpe diem na Mejama.

Klub se nalazi u blizini Benčeve kuće, a on je revoltiran bukom zgrabio pištolj i krenuo zaplašiti goste. Ispalio je dva hica iz pištolja i u nogu pogodio vlasnika Denisa Bušelića kojem su liječnici jedva spasili život.

Od tridesetak svjedoka koji su se te noći zatekli u klubu nitko nije mogao posvjedočiti odakle je Benac pucao. Svima je smetalo isto stablo. Bilo je sporno je li Benac pucao dok je bio na nogama ili s poda. On je tvrdio da je pao u naguravanju s Bušelićem i da je pištolj opalio kada je bio na podu.

Lani je u prosincu obavljena i rekonstrukcija događaja, a vještačenje je pokazalo kako je ipak pucao odozdo, no nije dokazano da je pao u naguravanju s Bušelićem. Ukinut mu je pritvor u kojem je proveo godinu i devet mjeseci. Kao olakotnu okolnost sud mu je uzeo to što nije u klub došao s namjerom da nekoga ubije, već samo da utiša goste, ali je trebao biti svjestan da netko može nastradati. U obzir mu je uzeta i ranija neosuđivanost.

Komentara 2

IB
ivan.biljan68
10:04 01.04.2015.

Neznam dokle ćemo trpjeti nečiju toleranciju,ukoliko bi je trebalo biti,sud i policija ne gleda svakoga istim očia,izgleda da su im draži sileđije.Ako neće policija,naći će see netk,tko će spustiti im rampu.Emeritus.

OB
-obrisani-
00:39 27.02.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=MKl56BIFYbQ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije