Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tehnička' odgoda
Povratak na članak

Vladi ne pada na pamet odustati od nabave eskadrile

MORH demantira da mu je stiglo pismo Lockheed Martina i da SAD traži odgodu

Komentari 99

Avatar tiselmilanvukovic
tiselmilanvukovic
07:25 10.01.2018.

Možda na kraju kupimo F 16 70. To je jedino racionalno. Svaka kupnja starog je katastrofa.

VL
Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
08:50 10.01.2018.

Pa pobogu zašto Vlada ne kupi rabljene aute za sebe za ministarstva, sabor . Recimo stari 5 godina , sa novim gumama, modernizirani sa novom navigacijom , tlak u gumama, novim katalizatorom. Jer daleko je manje opasno ako tako dobarr auto stane , nego ako stane modernizirani 30 godina star avion .

VL
DU
Deleted user
10:29 10.01.2018.

Trollovi koji gnoje protiv nabavezrakoplova su pripadnici istog onog svjetonazorskog kružoka koji nas je razoružavao. Njihovo je "mišljenje" nebitno.

VL
DU
Deleted user
10:28 10.01.2018.

Šveđane zaobići u širokom luku. Dosta su nam se napomagali.

VL
IL
ilijan1a
08:34 10.01.2018.

Trebamo uzeti avione budućnosti. Nikakvu starudiju od 30 godina.

VL
RO
Rosstin
09:25 10.01.2018.

samo nove ni u ludilu rabljene.

VL
MO
mobitel20
08:22 10.01.2018.

Svaka odgoda sama po sebi povlaci "fake news". Plenkovic je o tome trebao unaprijed razmisljati i ne posezati za tim odgodama, a ukoliko je to napravio onda je morao voditi proaktivan odnos prema javnosti. Inace, svaka odluka koja nas vezee s Izraelom i (ili) USA je prava odluka, a to se vidi i po jaukanjima jugonacionalista(domacih i stranih) po hrvatskim portalima. Nikako se ne smije ici sa domovinom Carla Bildta, tog mrzitelja Hrvata koji nam desetljecima nanosi stetu, a uz to, Svedska nije clanica NATO i vodi imbexsasku sorosoidnu politiku koja je nepouzdana za buducnost. Nema jamstva da ta ba.gra nebi uskratila dijelove i dodatno naoruzanje u nekoj kriznoj situaciji. Zato,Krsticevicu, prekini to oklijevanje i donesi Odluku!

VL
Avatar Bojko
Bojko
10:45 10.01.2018.

Jasno je svima da je odluka i politička. No osobno, ne želim šveđane... puno razloga... njih ne doživljavam kao pouzdane partnere, sama ponuda, kao novi, a linija proizvodnje je ugašena, treba ponovo je pokrenuti, i to još naplačaju kao da nam prodjau novu verziju, moderniju, svašta... zatim preko portala defender, koji je kupljen i podmičen bacaju fake news i to posljednjih koju godinu, tu je bilo laži i laži i laži... to su razlozi zbog kojih ih gledan sumnjivo, uz povretne informacije jedne Mađarske i Češke, kupce njihovih aviona, koji su totalno nezadovoljni... Bolji odnosi s USA, tj. s Izraelom, su dobra stvar, nemojmo se zavaravati, Izrael da imalo sumnja u neku "ustašoidnu" Vladu i društvo, s nama ne bi imali posla, a kamoli nas naoružavali... i ta odluka nam koristi, da USA je danas malo u banani... ali što će biti nakon slijedećih izbora... S tim da je modernizirani F16 iz Izraela je ubojiti vojni stroj, dok to što nude Šveđani su mi više neki ukras da imaš, ali kao da nemaš... to imamo s streaim Mig21.....

VL
Avatar jest
jest
09:06 10.01.2018.

Visoka gospodarska razvijenost i sigurnost idu jedno s drugime, nažalost Hrvatska nije Luksemburg, Austrija i sl. zemlje u kojemu se ne očekuju ozbiljnije sigurnosne ugroze, nismo ni zemlja u regiji civiliziranih susjeda pa je kupovina vojne opreme i u ovom slučaju zrakoplova aposlutna potreba ukoliko želimo ostaviti dojam zemlje sigurne za ulaganja. U tom smislu potrebno je kupiti nove američke F-16 zrakoplove kojima će se osigurati u duljem razdoblju ipak najveća ekonomska dobit jer skuplje je u konačnici i bolje. Švedska nam nikada nije bila naklonjena i politički gledano na njih se kao na partnera ne može računati. Izraleski će zrakoplovi u konačini biti daleko skuplji od američkih jer će tražiti stalne skupe servise.

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
13:18 10.01.2018.

Kakav Gripen, samo F-16.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
08:49 10.01.2018.

Ko pijan plota! Uhvatii se pisat (prepisivat) o temi kao ekspert a ne pročita šta je dosad pisano, pisao. Ameri su u startu dali doznanje da je Barak izvan standarda i da ga neće nadograđivat(pisao autor). Grčka je zbog turbulencija u Turskoj naručila 120 nadogradnji pa nije u stanju financijski pratit. Tako se pojavila AmeričkoGrčka tranša da nam Ameri isporuče Grčke šesneske. Grci su dali ponudu koja je ionako podrazumjevala nadogradnju i remont.

VL
DU
Deleted user
08:36 10.01.2018.

dokle vise..ove trakavice..po medijima..i pisanja za porcije fazola.

VL
Avatar comparator
comparator
20:44 10.01.2018.

Ne Švedske Gripene ,ne Izraelske polovne ,ne ništa što ne dolazi od protivnika i onih koji su "drukali" protiv Hrvatske !

VL
Avatar Maribor
Maribor
13:29 10.01.2018.

Vladi ne pada na pamet odustati od nabave eskadrile samo je pitanje koga nasamariti i obmanuti da posudi novce jer Rusi su se opekli sa Agrokorom, Amerikanci imaju sve manje, EU banke nas previše poznaju a Kinezi su vrlo oprezni.

VL
MM
Mmmmm
17:37 10.01.2018.

Nemate za hleb ......sanja svinja kukuroz......ej budale seljacke...

VL
KM
kmerotrijeb
12:49 10.01.2018.

Obavezno treba uzeti novu eskadrilu ako ne i dvije, da prestignemo Grčku u broju aviona po glavi stanovnika. Također kad se obuče na F-16 naši piloti se neće morati doobučavati kad pobjegnu van kao cijela eskadrila krila oluje. Također zbog tih tričavih par milijardi kuna procjenjujem da neće više od 100 000 ljudi pobjeći van da ne plaća sulude poreze i doprinose, dakle samo naprijed.... Zašto se ne bi piloti vozili u najboljim avionima, ako vlada može u mečkama od 6 miliona kuna i svaki lokalni šerif u terencu od 400 000....

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
08:42 10.01.2018.

Borbeni avioni su nam neophodni, pošto trebamo imati pratnju ribarima za lov u Savudrijskoj vali.

VL
DU
Deleted user
16:43 10.01.2018.

I ja bih svašta nešto kupio da imam peneza, a ovako mogu sanjati! A naša Vlada kao ima novaca, pa će kupiti? A, da! Opet kredit?!

VL
FI
FidelkastroN
07:49 10.01.2018.

Ili neka kupu nove ili neka nekupuju ništa ionako nam netribaju .Mornarica nam je 3 puta više potrebna posebno ukoliko proglasimo ZERP .Imamo more i to ga imamo više nego kopna a imamo 3 JNA zastarjele topovnjače .Ali ko nam je u ministarstvu pomorstva nikakvo čudo .Od mora hrvatska tako reći živi a ulaže se ništa za njegovu zaštitu ,borbu protiv kriminala i krivolova ,azilanata ,traganje i spašavanje ,te zaštiti od onečišćenja i mogućih havarija i naravno kada se proglasi ZERP odnosi sa Italijom nečedu cvasti nećemo ratovati ali moramo im dat doznanja da smo spremni reagirati .Naravno da ministarstvo prometa pomorstva i veza nema veze sa vojskom ali sve jedno to je povezano i nama je mornarica jako bitna.A uz to naši škverovi bi imali profit .Šta imaš od aviona samo troškove a kopno nam je poleti pa sleti .rezervni dijelovi obuka pilota itd je skuplje od samih aviona .Od mora imamo itekako koristi jer nam je vezano uz gospodarstvo.Netribaju nam nosači aviona ili krstarice od300 m jer imamo otoke ali 3 ili 4 razarače te nove raketne topovnjače plus patrolni brodovi su nam potrebni .

VL
Avatar sindarela
sindarela
09:17 10.01.2018.

Kad ti je diplomacija nikakva i kad te nitko ne uzima za ozbiljno onda ti treba oružje kako bi se dokazao nešto poput Sj.Koreje

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.