Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi u Kirgistanu

Vlada vojsci dala odobrenje da puca bez upozorenja

kirgistan
Reuters
13.06.2010.
u 10:33

Vlada je prije dva dana zatražila i vojnu pomoć Rusije u obuzdavanju nereda, no Moskva je odgovrila da se ne kani mješati u unutarnje sukobe u Kirgistanu

Prijelazna kirgistanska sanga dala je svojim snagama sigurnost ovlaštenja da pucaju bez upozorenja i to onda kada treba obraniti civile, u samoodbrani i u slučaju masovnog oružanog sukoba. Cilj je zaustaviti vla etničkog nasilja koje je do sada već uzelo 80 života, a ranjeno je više od tisuću ljudi. Vlada je također izdala naredbu o djelomičnoj mobilizaciji. vlada je prije dva dana zatražila i vojnu pomoć Rusije u obuzdavanju nereda, no Moskva je odgovrila da se ne kani mješati u unutarnje sukobe u Kirgistanu.

Najgore je u gradu Osh, koji se nalazi na jugu zemlje, gdje bande većinskih Kirgiza napadaju pripadnike uzbečke manjine koji su već počeli masovno bježati iz toga područja.  Međunarodni crveni križ već je dobio izvješća o tome da se stvara izbjeglički val i da sve veći broj ljudi nužno treba hranu i vodu kako bi preživio.

Ključne riječi

Komentara 1

RI
Riznica
13:19 13.06.2010.

Ne trebaju se Rusi mijesati, imaju oni svog igraca (diktatora) uzbekistanca Karimova.... Ali nece ni taj komunjara dugo !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije