Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada u četvrtak u Istarskoj županiji, premijer Plenković dolazi u brodogradilište Uljanik

Boravak u Istarskoj županiji premijer i ministri počinju posjetom Pazinu
12. rujna 2018. u 21:31 6 komentara 397 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatska vlada u četvrtak boravi u Istarskoj županiji te će u Puli održati sjednicu na kojoj će, uz izvješće o dosad učinjenom i o budućim projektima u samome gradu i Županiji, biti podneseno i izvješće o stanju u hrvatskoj brodograđevnoj industriji, a u povodu problema s Uljanik grupom  čije će pulskog brodogradilište premijer Andrej Plenković i posjetiti prije same sjednice.

brodogradnja Uljanik je rupa bez dna, a Končar nije država da bi svoj novac ubacivao u nju

Boravak u Istarskoj županiji premijer i ministri počinju posjetom Pazinu gdje će se Plenković sastati sa županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Pazina Renatom Krulčićem te predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Slokovićem, a potom sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Premijer Plenković nakon toga će posjetiti brodogradilište Uljanik, koje je u problemima i za koje se, kao i za cijelu Uljanik grupu, traži rješenje putem restrukturiranja i strateškog partnera. Plenković će se sastati i s predstavnicima Uprave, sindikata i radnika.

najavljeni prosvjed u vukovaru Plenković ne želi prosvjed u Vukovaru

Potom će premijer obići gradilište adaptacije i dogradnje Arheološkog muzeja Istre, a nakon toga razgovarat će s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem i županom Flegom.

Slijedi Vladina sjednica na čijem je dnevnom redu i 25 točaka koje se odnose na projekte vezane uz Grad Pulu i Istarsku županiju.

Među njima su zaključak o iskazivanju namjere za darovanje dijela Vojnog letjelišta Pula Općini Ližnjan-Lisignano, odluka o osnivanju Povjerenstva za pripremu i realizaciju turističkog razvojnog projekta "Veliki Brijun"  kao i nekoliko zaključaka vezanih uz građenje, održavanje i rekonstrukciju prometne infrastrukture.

Pula: prosvjed radnika Uljanika Vlada u Istri Nosi li Plenković u Pulu plan za spas brodogradilišta

Na dnevnom je redu i odluka o sklapanju Sporazuma o utvrđivanju uvjeta, prava i obveza za realizaciju više projekata - bivšeg vojnog kompleksa "Muzil", lokaliteta "Hidrobaza" te uvale "Saccorgiana".

Od Vlade će više gradova i općina u Istarskoj županiji na dar dobiti nekretnine za različite projekte od javnog interesa.

Pred članovima Vlade bit će i prijedlog zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti kojim se, uz ostalo, uređuje organizacija javnih knjižnica te propisuje način i uvjeti njihovog osnivanja kao i status privatnih knjižnica i knjižnica vjerskih zajednica.

Nakon vladine sjednice predviđeno je potpisivanje niza ugovora, odluka i sporazuma važnih za Grad Pulu i Istarsku županiju.

Valter Flego valter flego 'Bez države i njezinih mjera, neće biti ni brodogradnje'

Boravak u Istarskoj županiji Vlada završava posjetom Umagu u kojem će se premijer sastati s predstavnicima Ceha ribara Istarske županije i ribarima iz Savudrije i Umaga.

>> Prosvjed radnika Uljanika

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • propalismoFranjoskroz:

    Sad posjetiti Uljanik je isto kao obilazak požarišta

  • rightside:

    ma bas me zanima kako bi sad drug anemija objasnio ljudima ono u vezi tvrtke, bivse doduse, ministra horvata koja je blokirala racun uljanika, i kako ce to izgledat kad drzava bude pomogla u isplati dugova i to bas toj ... prikaži još! tvrtki?????? ili postoji scenarij po kojem ce sad vlada tu sve napravit da se odrzi uljanik a onda raspisat izbore i konacno zavladat istrom a ids ce se ionako raspast kad se otkriju sve "transakcije"))))))

  • PozdravizIstre:

    Sad ste se sjetili doći sastančiti kad je za Uljanik prošlo 5 do 12! Di ste svo to vrijeme?