Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST:

Vlada Tihomira Oreškovića neće biti temeljena na koaliciji Domoljubne koalicije i Mosta

Božo Petrov
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
24.12.2015.
u 12:18

"Temelj reformske Vlade bit će reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti", trvde iz Mosta.

Iz Mosta nezavisnih lista poslali su priopćenje u kojem pokušavaju objasniti zašto potpisivanjem koalicijskog ugovora s Domoljubnom koalicijom Božo Petrov neće prekršiti obećanje dano prije izbora da neće koalirati sa strankama koje su posljednjih deset godina vladale Hrvatskom. Tu izjavu je Petrov ovjerio kod javnog bilježnika. 

Priopćenje Mosta prenosimo u cijelosti: 

"Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave Bože Petrova, svi su očekivali da će novi hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko. Prijedlog Mosta nezavisnih lista bio je da se inzistira na najstručnijim osobama, pa i onim  nestranačkim te smo izborom Tihomira Oreškovića kao vrhunskog stručnjaka u tome uspjeli. 

Kod skorog sastavljanja Vlade naš je uvjet da ona bude reformska i pritom se potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji naprosto nije stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti reforme i promjene koje nastojimo provesti kao i prolazna vremena i obvezu evaluacije provedenog. To je također nešto o čemu smo govorili kao o uvjetu postizborne suradnje. Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni s kim, do zadnjeg trena tražili smo tripartitnu vladu koja, nažalost, nije prihvaćena niti prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku. 

Vladu, i to reformsku, sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti temeljena na koaliciji Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti", stoji u priopćenju Mosta. 

>>Petrov bi trebao biti potpredsjednik Vlade, Karamarko zamjenik premijera, a Reiner predsjednik Sabora

>>Nažalost, Milanović je spreman i lagati da ostane na vlasti

Komentara 246

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:23 24.12.2015.

Kakva velika šteta što nas više ne vode ekonomsko-ideološki stratezi Stranke Dugoročnih Prevara (SDP) kao Grčić ili vješte članice Partije s političkim iskustvom kao Opačićeva. Naricanje u svim medijima. Kako ćemo bez Partije? Gdje ćemo? Tko će uhljebljivati?

FO
ForeignLegion1987
12:25 24.12.2015.

puna podrska za tebe i karamarka zaista ste uradili sjajan potez,,,i nije vazno tko iz koje stranke dolazi dali tecno govori hrvatski ili ne,,,,hrvatskoj su potrebni vrhunski strucnjaci kakav je naprimjer gos oreskovic,,,hrvatskoj nisu potrebni claunovi kakav je bio milanovic unistio je hrvatsku i sve ne srbe u njoj,,,zahvaljujuci tebi gos petrov i gos karamarku vratili ste nam nadu u hrvatsku za koju smo se borili stvorili je i onda su dosli prevaranti i prevarom su dosli na vlast kao sto su i sada pokusali ali im nije uspijelo nevijerujem da ce im ikada vise uspijeti,,,jos jednom puno hvala i puno srece uz svu podrsku vecine gradjana hrvatske ,,,oni koje vole hrvatsku,,jos jednom puno vam hvala i ,sretan vam bozic i nova godina,,,naravno to ne vazi za sdp i koaliciju jer njihov bozic je poslje nove godine

JO
joe555
12:25 24.12.2015.

pa normalno. da. . trebaju strucnjaci . a ne politicko. podobni i unistivaci hrvatske. . . a njare se tresu mozda je ovo kraj. 25 godisnje vladavine i ugnjetavanja. hrvata na svim razinama drustva . a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije