Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko govori istinu?

Vlada: Sindikati nisu istupili iz GSV-a; Sindikati: Nije istina

gsv
Marko Lukunić/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
24.05.2010.
u 17:33

Sever i A. Knežević: Sindikati su izišli iz GSV-a i u radu toga tijela neće sudjelovati dok se ne vidi sudbina članka 262 Zakona o radu.

Iako je potkraj prošloga tjedna pet sindikalnih središnjica odlučilo izići iz GSV-a zbog spornih izmjena članka 262 Zakona o radu kojima bi se pomoglo poslodavcima da raskinu gotovo sve kolektivne ugovore, danas je potpredsjednik HUS-a, ujedno i potpredsjednik GSV-a Zdenko Mučnjak premijerki Jadranki Kosor kazao kako "sindikalne središnjice nisu donijele odluku o istupanju iz GSV-a".

– Ono što je objavljeno u priopćenju iz Vlade nije bilo tema sastanka, ja sam u Banskim dvorima samo dogovorio sastanak središnjica s premijerkom. Ništa više – objasnio je Mučnjak.

– Ovo su manipulacije iz radionice Vite Begovića – uvjeren je Krešimir Sever (NHS) ističući kako nema govora o sudjelovanju sindikata u radu GSV-a.

Ana Knežević, predsjednica SSSH, kazala je kako ne zna odakle Mučnjaku pravo da bilo što govori uime sindikalnih središnjica, posebice o ostanku u GSV-u, "jer to jednostavno nije točno".

Sporno je, naime, što se dogodilo u Banskim dvorima i zašto predstavnici svih sindikalnih čelnika nisu pozvani na sastanak. Naime, iz priopćenja poslanog iz Vlade opisuje se doslovce idila u odnosima Vlade i sindikata, Mučnjak iskazuje interes za aktivnije sudjelovanje u dijalogu s predstavnicima Vlade, a premijerka poziva sindikate na razgovor kad se vrati iz SAD-a. Spora i razvrgavanja socijalnog dijaloga ni u tragovima.

Komentara 15

OB
-obrisani-
17:42 24.05.2010.

us-bet pobjednička momčad ima parove za dobitak javite nam se na mail us-bet@hotmail.com da se dogovorimo ili posjetite blog ..us-bet.bloger.hr...

ST
standup
17:59 24.05.2010.

ma ovi kvazi-sindikati, cúvaju samo svoje-fotelje..i najvecé placé u Hrvatskoj...., i uvik dobiju placé prije Radnika koji delaju....

UN
Universo
17:37 24.05.2010.

Sindikati su nesložni i nemaju pojma što žele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije