Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorene granice

Vlada promijenila mišljenje: Česi ipak smiju putovati na godišnji odmor

Češka - provjere na granici
Foto: Armin Weigel/DPA/PIXSELL
1/7
25.04.2020.
u 11:27

Češka je bila među prvim zemljama u Europi koja je zatvorila svoje granice, a velik broj dužnosnika inzistirao je da tako i ostane

Češka je Vlada odlučila ukinuti zabranu putovanja u druge zemlje. Granice će biti otvorene za sve, ne samo za one koju putuju zbog posla.

Ministar zdravstva Adam Vojtěch izjavio je da građani mogu putovati u inozemstvo i na godišnji odmor, no po povratku moraju biti negativni na COVID-19. Kako bi to dokazali, moraju se testirati ili ići u dvotjednu karantenu.

Češka je bila među prvim zemljama u Europi koja je zatvorila svoje granice, a velik broj dužnosnika inzistirao je da tako i ostane. Predsjednik Miloš Zeman tako je prije samo nekoliko dana najavio da će granice biti zatvorene cijelu godinu. Ipak, Vlada je sada odlučila drugačije, a sud je njegovu odluku proglasio neustavnom.

Zabrana slobodnog kretanja ukinuta je 24. travnja u ponoć, rekao je Vojtěch i dodao kako je Češka bila iznimno uspješna u sprječavanju širenja koronavirusa, piše The Guardian. Dozvoljeno je i javno okupljanje do 10 osoba, a prvotna mjera dopuštala je samo dvoje.

Ključne riječi

Komentara 9

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:16 25.04.2020.

Teško je odoljeti najljepšem moru u Europi. Neka nama svih dragih gostiju, a oni koji ne vole Hrvatsku mogu birati što im se više sviđa.

ST
Stipan
19:36 25.04.2020.

Neka ni ostanu doma! I bez corone je sve zagađeno ! Trebalo bi da nitko ne dolazi desetak godina da se priroda obnovi.

Avatar Damating
Damating
12:57 25.04.2020.

Prekrižimo ovu sezonu, inače će biti gadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije