Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada povukla masterplan bolnica plaćen 200.000 eura!

Navodno je ustanovljeno da bi nacionalni plan bolnica umjesto uštede od 400 milijuna kuna stvorio dodatni trošak od čak dvije milijarde kuna!
16. srpnja 2014. u 09:34 27 komentara 1608 prikaza
Siniša Varga
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Vlada je povukla masterplan bolnica bivšega ministra zdravlja Rajka Ostojića čija je izrada koštala 200.000 eura. Nacionalni plan razvoja bolnica, podsjeća HRT, Vlada je prihvatila i poslala Saboru početkom lipnja, no obavijestila je Sabor da ga povlači.

Povlačenje je potvrdio i ministar zdravlja Siniša Varga. Kazao je da je to učinjeno privremeno kako bi se dokument razdvojilo na dva dijela - na strategiju reforme bolničkog sustava, koja će se u Saboru donijeti na jesen, i na operativni dio koji utvrđuje brojevne parametre sustava. Naime, ustanovljeno je da bi nacionalni plan bolnica umjesto uštede od 400 milijuna kuna, navodno stvorio dodatni trošak od čak dvije milijarde kuna!

>>Varga nakon imenovanja: Masterplan bolnica trenutno je na analizi

>>Smanjit ću liste čekanja, zaposliti nove ljude, ukinuti rad u smjenama

Hrvatski župani: Apsolutno pozdravljamo odluku o povlačenju masterplana

Hrvatske županije očekuju da će idući potez novog ministra biti reorganizacija sustava hitne pomoći na kvalitetniji i transparentniji način te da će, također, uvažiti prijedlog županija da se kroz HHZO pokriju troškovi dežurstava kako bi u svakom trenutku hrvatski građani mogli dobiti maksimalnu razinu zdravstvene zaštite i skrbi.

„Zahvaljujemo ministru Vargi što je uvažio naše primjedbe i prijedloge te najavio da će županije, kao osnivači županijskih bolnica, biti uključene u kreiranje novog dokumenta. Govorimo o najosjetljivijem dijelu skrbi za naše građane, a ovakav prijedlog Masterplana imao bi katastrofalne posljedice za hrvatske građane“, istaknuo je predsjednik Hrvatske zajednice županija i virovitičko-podravski župan".

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • _Slavonac_:

    Oni se olako igraju novcem građana! Ni sami ne znaju što bi radili! Krajnje neodgovorno ponašanje!

  • IDujas:

    To su rekli bivši ministar Milinović i sindikat bolničkih liječnika odmah po objavi.