Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žustra rasprava

Porez na nekretnine odgođen 'do daljnjega', ministar Marić ostao usamljen na raspravi

Zdravko Marić, ministar financija
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.09.2017.
u 19:58

Za HRT je potvrđeno da je o tome u Vladi održan sastanak sa svim ministrima te da je ministar financija Zdravko Marić ostao usamljen u zagovaranju uvođenja poreza

Uvođenje poreza na nekretnine odgođeno do daljnjega te se najvjerojatnije odustaje od njegove primjene od prvog siječnja 2018., piše HRT.

Za HRT je potvrđeno da je o tome u Vladi održan sastanak sa svim ministrima te da je ministar financija Zdravko Marić ostao usamljen u zagovaranju uvođenja poreza.

Neslužbeno se doznaje kako je Vlada nakon žustre rasprave odlučila da porez na nekretnine neće primijeniti te da se tome jedino protivio ministar financija.

Zakon je po mišljenju mnogih ministara nedorečen te smatraju da bi se njime stvorilo veće porezno opterećenje jer bi obuhvatio znatno veći broj nekretnina od kojih su neke dosad bile izvan sustava.

Komentara 31

MI
miso
20:15 02.09.2017.

Narod će referendumom odgoditi taj poret zauvijek!

DU
Deleted user
20:38 02.09.2017.

Lažu brusselski jazavci !Referendum treba napraviti jer ovo im je samo manevar za javnost, pa nisu se oni sjetili poreza nego je to naredba neoliberalne mafije koja ih je postavila

VA
valek000
00:17 03.09.2017.

Porez na nekretninu u kojoj se živi je jednostavno neprihvatljiv; Hrvatski narod mora to spriječiti na referendumu te promijeniti Ustav. O porezu na višak nekretnina se može razgovarati nakon što se sredi gruntovnica iz Austro Ugarske i kojoj neće trebati slati požurnicu nakon šest mjeseci da te upiše kao vlasnika kupljene nekretnine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije