Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada podupire tri infrastrukturna projekta vrijedna 3 milijarde kuna

Između ostalog prihvaćen je zaključak da će Vlada u roku 30 dana imenovati radnu skupinu za analizu projekta "Spaladium centra" u Splitu
04. svibnja 2018. u 16:15 1 komentara 244 prikaza
Vlada RH 94. sjednicu održala je u Splitu
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Vlada je danas usvojila zaključke kojima se podupire realizacija tri infrastrukturna projekta čija je procijenjena vrijednost gotovo tri milijarde kuna, te će, kako je najavio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, pokrenuti aktivnosti na uvrštavanju tih projekta na listu strateških investicijskih projekata.

Ultra u Splitu 2017. godine Glazbeni festival Vlada će podržati Ultru od 2018. do 2022.

Vlada podupire realizaciju projekta povezivanja brzom prigradskom željeznicom kolodvora u trajektnoj luci Split sa zračnom lukom Split te izgradnju novog prometnog čvora za novi glavni kolodvor na splitskom području. Procijenjena vrijednost tog projekta je oko 1,1 milijardi kuna, rekao je Butković.

Dvije milijarde kuna za zaobilaznicu

Također, Vlada podupire realizaciju projekta nove multimodalne platforme Splitske aglomeracije Solin-Stobreč-Dugi Rat-Omiš, kojom bi se riješio problem nedostatka zaobilaznice na splitskom području. Procijenjena vrijednost tog projekta je oko dvije milijarde kuna.

Vlada podržava i izgradnju nove pristupne i izlazne ceste iz Trajektne luke Split te projekt Novi ulaz u Split-čvor Vučevica na A1 cesti-tunel Kozjak-čvor na DC8 (državnoj cesti)- Trajektna luka. Procjenjuje se da je vrijednost tog projekta 81 milijun kuna.

Prosvjed radnika Dalmacijavina uoči sjednice Vlade:

Vlada RH 94. sjednicu održala je u Splitu
1 / 8
Prosvjed radnika Dalmacijavina uoči sjednice Vlade

Prihvaćen je zaključak kojim se prostor bivše vojarne Dračevac dodjeljuje Splitu radi izgradnje tehnološkog centra, a dio područja Dračevca vraća se splitsko-makarskoj nadbiskupiji radi izgradnje katoličkog odgojnog centra, rekao je ministar državne imovine Goran Marić.

Vlada je također odlučila darivati oko 196.000 četvornih metra na padinama Mosora na predjelu Korešnice radi izgradnje stanova za hrvatske branitelje i stradalnike, te za potrebe stanova akademske zajednice. Marić je rekao da je procijenjena vrijednost tog zemljišta oko 49 milijuna kuna.

Odlukom Vlade Splitu je darovano i 1660 garažnih mjesta na četiri lokacije u gradu, a procijenjena vrijednost tih mjesta iznosi oko 104 milijuna kuna. Prihvaćen je i zaključak po kojem se zarada "hotela za samce" u Vukovarskoj ulici daruje Gradu Splitu.

Prosvjed radnika Dalmacijavina uoči sjednice Vlade PROSVJED U SPLITU Radnici Dalmacijavina dočekali Plenkovića i ministre

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zadužuje se da osigura izradu studije izvodivosti projekta poboljšanja prometne povezanosti otoka Hvara: Poljice-Sućuraj-Drvenik-čvor Ravča, te izradu mogućih modela financiranja toga projekta, čija je procijenjena vrijednost 770 milijuna kuna.

Vlada je prihvatila i zaključak kojim se podupire realizacija projekta izgradnje spojnih cesta čvor Zagvozd-granica BiH i Dicmo-obilaznica (Križice)-Krivodol kod Sinja. Butković je kazao kako je procijenjena vrijednost tog projekta 230 milijuna kuna.

Također se podupire realizacija projekta rekonstrukcije ceste Supetar-Pučišće-Povlja-Sumartin na otoku Braču, a cjelokupna vrijednost tog projekta se procjenjuje na oko 300 milijuna kuna.

Radna skupina za "Spaladium centar"

Prihvaćen je i zaključak da će Vlada u roku 30 dana imenovati radnu skupinu za analizu projekta "Spaladium centra" u Splitu.

Također je podržana sanacija odlagališta Karepovac, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić objasnio je kako je cjelokupna vrijednost sanacije 187 milijuna kuna, a prva faza, koja je u tijeku, stoji 68 milijuna kuna.

Vlada podržava izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Lećevica, čija je vrijednost, po riječima ministra Ćorića, 592 milijuna kuna.

Vlada NAKON 14 GODINA Vlada danas u Splitu: 'Ova je sjednica točka preokreta' Lanjski prosvjed taksista protiv Ubera u Zagrebu Taksisti: 'Butković je ovim zakonom preuzeo odgovornost za stanje u ljetnim mjesecima' Uklanjanje objekata na Žnjanu SLAVICA VUKOVIĆ Rod(i)ni i drugi politički splitsko-dalmatinski mirakuli
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Vlada u split donijela razanj a zecj je ne u sumi nego u prasumi.....