Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove mjere

Vlada ograničava cijene: Koliko će sada stajati cijelo pile, ulje, brašno, svinjski vrat s kosti...

Tablica s ograničenim cijenama namirnica
Foto: Vlada RH
1/3
08.09.2022.
u 12:21

U skladu s novim mjerama cijelo pile te svinjski vrat s kosti i lopatica bez kosti stajat će 24,99 kuna (za kilogram).

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najavio je da se ograničavaju cijene pojedinih osnovnih prehrambenih namirnica.

Tako bi sada ulje s 19,99 trebalo pasti na 15,99, brašno s 8,99 na 5,99 za glatko i 6,29 kuna za oštro brašno

Foto: Vlada RH

Pogledajte detaljnije tablicu u kojoj je vidljivo kako će cijelo pile te svinjski vrat s kosti i lopatica bez kosti stajati 24,99 kuna (za kilogram).

Plenković je istaknuo i da je ušteda na tim namirnicama u prosjeku 30,24 posto.

– Prijedlog odluke odnosi se za smanjenje cijene devet artikala koji se najviše kupuju kod nas. Imali smo kvalitetne razgovore s trgovačkim lancima i proizvođačima i mislim da trebamo donijeti ovu odluku kako bismo podržali sve naše građane – rekao je ministar gospodarstva Davor Filipović.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Cantor
Cantor
14:15 08.09.2022.

Sada će nestašice i podvaljivanje škarta procvijetati....

DU
Deleted user
14:24 08.09.2022.

uz povećanu inflaciju, smanjenu kupovnu moć, podizanje kamatnih stopa sada ovo ograničavanje cijene znači samo jedno - nestašica tih istih proizvoda. drugo, tko će nova zaduženja platiti i na temelju čijih ovlasti će se država dodatno zadužiti. i treće energetsko pitanje, ograničavanje temperature grijanja i pokušaj namještanja vršne cijene plina ne znači da će biti manje,tj skuplji nego da plina i grijanja neće biti uopće,a ako se svi misle prebaciti na struju znači posljedične redukcije. ali na kraju ljudi su to sebi sami izabrali

WW
wwwcro
17:45 08.09.2022.

HDZ smeće od stranke nije pokrenulo gospodarstvo niti 27 godina od završetka rata. Kriminalci, lopovi i narkomani sve nas predstavljaju u saboru i pred ostatkom svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije