Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne žele promjene'

Vlada odbila Mostov prijedlog izbornih promjena: 'Odgovara im ovakav sustav'

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2019.
u 12:40

Mi smo predložili tri preferencijalna glasa, ali ih je Vlada odbila, jednako kao i elektroničko glasovanje. To znači da je otpisala sve mlade koji su iselili iz Hrvatske, kaže Božo Petrov

Vlada je odbila Mostov prijedlog izmjena izbornog zakona i time dokazala da jedino njima odgovara postojeći sustav i da ne žele promjene, poručio je danas čelnik Mosta Božo Petrov. Most je, podsjetio je, predlagao da se omoguće tri preferencijalna glasa na parlamentarnim izborima, elektroničko glasovanje, smanjenje broja saborskih zastupnika, usklađenje veličine izbornih jedinica.

- Vlada je danas odbila naš prijedlog da građani biraju svoje zastupnike imenom i prezimenom, i to pet dana nakon što je obrisala pod s 400 tisuća potpisa građana koji su tražili referendum na ovu istu temu. Vlada ne želi promjene, njima jedinima odgovara ovakav sustav, a sve ostalo je dimna zavjesa i performans – kazao je Petrov na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru. Nada se, dodaje, da će građani zapamtiti da Vlada zapravo ne želi unaprijediti demokraciju.

- Mi smo predložili tri preferencijalna glasa, ali ih je Vlada odbila, jednako kao i elektroničko glasovanje. To znači da je otpisala sve mlade koji su iselili iz Hrvatske. Odbili su i naš prijedlog da sve izborne jedinice vrijede isto, znači ovo je Vladina borba za njihov goli opstanak na vlasti – poručio je Petrov.

Upitan je i da komentira jučerašnje glasovanje o Zakonu o Ini kada su HRAST-ov Hrvoje Zekanović i Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku, kako sami kažu, slučajno čuvali kvorum vladajućoj većini.

- Nemam ih uopće namjeru komentirati. Ako se vratite natrag na glasovanje o Ini te o gušenju referenduma, vidjet ćete da je jedini Most stao protiv toga, jedino je Most odlučio zaštititi građane od ovih poteza Vlade – zaključio je Petrov.

Pogledajte video žestokog okršaja Nikole Grmoje i Gordana Jandrokovića u Saboru:

Ključne riječi

Komentara 3

OK
okolo
13:31 21.02.2019.

samo bahati, arogantni odbijaju dobre prijedloge

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:34 21.02.2019.

podrška postojećem izbornom zakonu te Jandrokoviću,Sovi Pupovcu,Brkiću,Vrdoljaku ,Đakiću ,Kalmeti Sauchi ,Kuščeviću ...to je najbolje od najboljih iz HR puka !

DE
Demokracija1111
18:27 21.02.2019.

Komuniste u zatvor ili osuditi na smrtnu kaznu kao što su to učinile sve države članice EU !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije