Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Milanović o organizaciji proslave Oluje: Jesmo li to konačno riješili? Neće biti izvanredne presice

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
21.05.2015.
u 10:27

Ministar obrane Ante Kotromanović iznio je prijedlog odluke o osnivanju Organizacijskog odbora za organizaciju i provedbu središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila nacrt prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu.

 – Vide se pozitivni makroekonomski pomaci poput porasta izvoza, proizvodnje na malo, rekordnog broja turističkih dolazaka kao i pada nezaposlenih – kazao je ministar financija Boris Lalovac.

Ministar je kazao kako su značajne uštede ostvarene u materijalnim rashodima.

 – Uštede su pokazane i na subvencijama, a uz njih treba naglasiti kako se mirovine i socijalna davanja uredno isplaćuju te će tako biti i ubuduće. Deficit je u 2014. prema MMF-ovoj metodologiji iznosio 4,1 posto ili 13,5 milijarde kuna. Ukupni prihodi proračuna u 2014. bili su veći za 5,4%, rashodi za plaće manji za 1%, zdravstvo je sanirano sa 3,2 milijarde kuna – izjavio je ministar. 

Prihvaćen je i  nacrt prijedloga strategije razvoja javne uprave za razdoblje od 2015. do 2020. godine čiji su ciljevi e-uprava, poboljšanje sustava ljudskih potencijala i transparentnost.

Raspravljalo se i o izvješću o provedbi revidiranog Schengenskog akcijskog plana za 2014. godinu.

 – Dosad smo iskoristili 8 milijuna eura iz Schengen Facility fonda. Raspisana su 54 natječaja za još 102 milijuna eura – kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ministar obrane Ante Kotromanović iznio je prijedlog odluke o osnivanju Organizacijskog odbora za organizaciju i provedbu središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Organizacijski odbor činit će ministar obrane kao predsjednik, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske,predstavnik Hrvatskoga sabora, predstavnik Ureda predsjednice Republike Hrvatske, predstavnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnik Ministarstva branitelja i predstavnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje te predstavnici Grada Zagreba i Grada Knina.

 – Jesmo li to konačno riješili? Neće biti izvanredne presice – komentirao je premijer Zoran Milanović, aludirajući pritom na jučerašnje izvanredno obraćanje javnosti predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u povodu odluke o mjestu održavanja 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

>> Milanović: Ova Vlada je bolja od svih dosadašnjih. Hrvatska može biti ponosna

Komentara 70

ZO
zoom
10:20 21.05.2015.

ma koga ova vlada farba!?? svi osim njih živimo znatno gore nego kad su preuzeli vlast 2012.godine!

IS
istina00
10:19 21.05.2015.

pozitivne pomake vide jedino članovi SDP-ove vlade na svojim bankovnim računima, a gladan narod sigurno ne! pozitivne pomake vide i članovi partije koji su u ove 3,5 godine partijske vlasti ostvarili razne beneficije, od rukovodećih mjesta i poslova u državnojj upravi kao i onih 2000 koji uhljebljivanje očekuju do kraja partijskog mandata tj, kraja godine! očajna nesposobna vlast, najgora u hrvatskoj povijesti, odlazite što prije!!!

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:51 21.05.2015.

Nikakve koristi od njihovog raspravljanja... Nisu u stanju donijeti ni jednu kvalitetnu odluku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije