Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u splitu

Milanović: Ova Vlada je bolja od svih dosadašnjih. Hrvatska može biti ponosna

Milanović
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
16.05.2015.
u 12:20

Premijer i predsjednik SDP-a demantirao da je splitski gradonačelnik Baldasar "u nemilosti": Ivo i ja smo prijatelji!

- Prije četiri godine obećali smo red i rad. Red je bilo lakše uvesti, a rad, posao za svakoga, to je teže – rekao je na konvenciji splitsko-dalmatinskog SDP-a premijer Zoran Milanović.

Uz domaćina, ministar uprave Arsena Bauka, na konvenciji su bili ministri Branko Grčić i Ranko Ostojić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te saborski zastupnici iz 9. i 10. izborne jedinice.

- Ovih pola godine, ili koliko je već ostalo do izbora, treba posvetiti radu – poručio je SDP-ovcima Milanović koji je opet istaknuo da je njegova Vlada bolja od svih dosadašnjih.

- Ne govorim o sebi, već o svojim suradnicima, ministrima. Ova Vlada može biti ponosna na sebe, a Hrvatska na nju. Napravila je važne stvari koje su se mogle napraviti prije 10 i više godina jer im nakon oslobođenja Hrvatske ništa nije stajalo na putu osim klijentelističkih, koruptivnih i mafijaških interesa. Neki politiku tako doživljavaju i to je u Hrvatskoj jako teško iskorijeniti – rekao je Milanović i istaknuo da je to problem sustava vrijednosti.

Pozvao je stranačke kolege da svojim primjerom to mijenjaju.

Rekao je kako on i ministar Branko Grčić rade pod pritiskom Europske komisije koji je afirmativan, ali oni ipak često ne znaju naše probleme.

- Mi imamo posla s vrhunsko organiziranom birokracijom koja smatra da zna bolje od nas što je dobro za nas, ali tako se odnosi i prema Austrijancima, Nijemcima i ostalima. Koliko je vremena, sati, tjedana Grčić trebao provesti u upornom, hladnom pregovaranju s Bruxellesom i čelnim ljudima, s ljudima koji su po demokratskom legitimitetu pet kopalja ispod njega i mene te s njima razgovarati kao s ravnopravnim sugovornicima u pronalaženju fine, održive ravnoteže hrvatskog i njihovih interesa. To samo po sebi nije loše, u takvoj situaciji treba ploviti. Ne tražim, sućut, sažaljenje, već suradnju svih koji imaju dobru volju. Očekujem suradnju opozicije koja naprosto prezire hrvatski parlamentarizam i institucije ove države. Mi preziremo nered kojeg nastojimo ukloniti. Živjela moderna Hrvatska u kojoj smo samosvjesni i ponosni – poručio je Milanović koji se u pauzi družio sa stranačkim kolegama, ali nije htio davati izjave za medije.

Ipak, pristao je komentirati šaputanja kako je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, u njegovoj nemilosti zbog određenih političkih poteza u posljednje vrijeme, poput vijenaca na spomeniku HOS-a 10. travnja.

- Ne znam odakle vam ta ideja. Bili smo sinoć na večeri. Mi imamo prijateljski odnos. To u politici nije jedino važno, ali on je jedan od najvažnijih SDP-ovaca. Pobijedio je u Splitu i to je velika stvar – stao je Milanović uz splitskog gradonačelnika.

>>Baldasar: Ustaše i partizane ostavimo povijesti, otvarajmo nova radna mjesta!

Komentara 102

RU
rudvanvart
12:52 16.05.2015.

Milanović i Grčić se hvale kako nam dobro ide, a lokalni sdp-ovac Dane Milobar se žali ministru Orsatu Miljeniću da nema posla u Hrvatskoj, sve u banani pa moli ministra da mu zaposli kćer u državnu službu, naravno Orsat veli nema problem, jel bilo te video snimke na ovom portalu?

MR
Mrzim_registraciju
12:33 16.05.2015.

Šizofrenik.

DU
Deleted user
12:32 16.05.2015.

Usta moja, hvalite me! - samo surova zbilja, a la Štefica Cvek u raljama života, govori da smo desetak kvartala zaredom u crvenim brojkama i ne da nema ni makac naprijed, nego sve gore i gore, sudeći po stat. pokazateljima nezaposlenosti, gosp. stanja i ostalih parametera. U toj i takvoj situaciji, premijer je nalik nogometnom treneru koji nakon 3 uzastopna poraza pametuje i hvali sebe i svoju ekipu naokolo. A što nije ništa čudno kad se zna njegov stil, da se zakačio sa svima na potezu Špičkovina - Berlin odnosno nogometni treneri nisu neki cvijet mudrosti pa ipak znaju da se nakon 3 poraza treba biti čkomenzi i strepiti od smjene iz uprave kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije