Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA IZJAVU PREDSJEDNIKA

Vlada: Milanović želi da koronavirus prihvatimo poput karijesa, a onda zaziva izvanredno stanje

Plenković i Milanović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
26.07.2020.
u 17:01

Pravni temelj za donošenje Odluka Stožera su Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakon o civilnoj zaštiti, te članak 16. hrvatskog Ustava, poručuju iz Vlade

Vlada RH komentirala je najnoviji medijski istup predsjednika Zorana Milanovića u kojem je kazao kako je Stožer paraustavno tijelo te da bi se trebalo proglasiti izvanredno stanje kako bi se njihove odluke opravdale.

- Neobično je da predsjednik Republike, s jedne strane želi da koronavirus prihvatimo poput karijesa, a s druge strane zaziva proglašenje izvanrednog stanja tj. aktivaciju članka 17. Ustava. Odluke stožera nisu ustavno dvojbene, niti političke. One se donose temeljem uputa struke i prvenstveno s ciljem zaštite života i zdravlja naših građana.

Pravni temelj za donošenje Odluka Stožera su Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakon o civilnoj zaštiti, te članak 16. hrvatskog Ustava. Ograničenja donesena radi sprječavanja širenja koronavirusa i zaštite ljudskih života, bila su razmjerna i balansirana, što je također u skladu s Ustavom

Stožer će nastaviti raditi odgovorno i kvalitetno svoj posao i pripremati nove mjere za sprječavanje širenja zaraze, prateći dalje razvoj epidemiološke situacije - poručila je Vlada, prenosi N1.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar mofo
mofo
17:37 26.07.2020.

Poplava nosi kuce- Milanović: "i meni je pukla cijev".. korona nosi zivote- Milanović: "i ja sam imao gripu"...

BO
bolnaistina
17:19 26.07.2020.

Začudo V.L. ne piše o derneku Pupovca i Mesića u Srbu.

CO
coky
17:40 26.07.2020.

Eh, kad bi zoki znao što hoće i njemu bi bilo lakše. Uvalili ste mi to predsjedničko mjesto, koje mi već polako ide na onu stvar...ali dat ću ja ostavku, ne bu te mene ebali 5 godina :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije