Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada imenovala novo Vijeće, pratit će stanje u regionalnom razvoju

Ovo će Vijeće pridonijeti našoj politici ravnomjernog regionalnog razvoja i smanjivanju nejednakosti pojedinih krajeva Hrvatske, rekao je premijer Andrej Plenković
16. svibnja 2019. u 12:02 2 komentara 206 prikaza
Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Vlada je u četvrtak imenovala članove Vijeća za regionalni razvoj, koje će pratiti stanje i trendove u regionalnom razvoju Hrvatske, predlagati smjernice iz područja politike regionalnog razvoja kako bi se osigurao ravnomjerniji razvoj svih dijelova države te razmatrati nacionalne razvojne dokumente i ključne programe i mjere za poticanje regionalnog razvoja.

Vlada Sjednica Vlade Plenković: Sustav obrane od poplava jako je dobro funkcionirao

Predsjednik Vijeća je predsjednik Vlade, a u radu Vijeća sudjeluju predstavnici ministarstva nadležnih za regionalni razvoj, prostorno uređenje, financije, demografiju, gospodarstvo i poduzetništvo, upravu, znanost i obrazovanje, rad i ruralni razvoj, kao i predstavnici jedinica područne (regionalne) samouprave, regionalnih koordinatora, jedinica lokalne samouprave, odbora Hrvatskoga sabora nadležnog za regionalni razvoj, znanstvene i stručne zajednice i Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

"Ovo će Vijeće pridonijeti našoj politici ravnomjernog regionalnog razvoja i smanjivanju nejednakosti pojedinih krajeva Hrvatske", rekao je premijer Andrej Plenković.

Ministarstvu obrane Vlada je dala suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava proračuna u idućoj godini u iznosu nešto većem od 10 milijuna kuna za sklapanje ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji građevine br. 1 u kninskoj vojarni 4. gardijske brigade Pauci.

Zdravko Marić Vladajuća koalicija Marić: Nema razmirica između HNS-a i HDZ-a oko referenduma

MORH je proveo postupak javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji građevine te je za izvođača radova izabrana tvrtka PALIR d.o.o. iz Zagreba. Ukupno će radovi koštati 16,1 milijun kuna.

Sustav elektroničke naplate upravnih pristojbi

Vlada je donijela uredbu o središnjem informacijsko-tehnološkom sustavu elektroničke naplate upravnih pristojbi, čijom će se uspostavom u prvoj fazi omogućiti kartično plaćanje u uredima državne uprave u županijama, a prve e-usluge trebale bi se u sustav integrirati do polovice ove godine.

Sustav će krajnjem korisniku omogućiti da jednom uplatom plati ukupnu cijenu usluge, a da ona putem sustava bude distribuirana na one dijelove i subjekte kojima pripada prema važećim propisima. Time će se postupno zamijeniti klasični biljeg i osigurati jedinstvena evidencija javnih usluga.

Premijer u obilasku Jasenovca Plenković u Jasenovcu 'Volio bih da svi anonimni izvori nekad nešto konkretno kažu'

Projekt e-Pristojbe financira se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 50,5 milijuna kuna.

U Sabor je upućen konačni prijedlog zakona o zemljišnim knjigama, kojim se ubrzava i pojednostavnjuje postupanje u zemljišnim knjigama te povećava pravna sigurnost u postupanju s nekretninama, sa ciljem privlačenja investitora.

Među ostalim, uvodi se elektronički vođena zbirka isprava i elektronički spis, a komunikacija između tijela sudbene i upravne vlasti sa zemljišnoknjižnim sudovima vodit će se isključivo elektroničkim putem.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • antonelić:

    vidi se da ova vlada uopće nije anemična nego stvaralačka ... evo nam podarila još jedno vijeće ... a rezultati se namah vide : mnoštvo stranih investitora na granicama hrvatske i što je najvažnije , hrska mladež koja je utekla ... prikaži još! u pečalbu sada će se masovno vraćati !!!...

  • i:

    vasa ekonomska politika regionalnog razvoja (....kojeg...zupanije su regije.).je kao i drveni celik...vi od zemlje pretvarate pustinju obrnuto od izraelaca...