Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković: Sustav obrane od poplava jako je dobro funkcionirao

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.05.2019.
u 10:35

Najavili smo nekoliko novih demografskih mjera, one su konkretne, planiramo ih kroz proračunska sredstva za 2020. godinu, kaže Plenković

U Banskim dvorima održava se 157. sjednica Vlade.

Na sjednici će se, između ostaloga, raspravljati o Nacrtu prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna RH za 2018. godinu i Nacrt prijedloga godišnjeg izvještaja o primjeni fiskalnih pravila za 2018. godinu.

Sustav obrane od poplava jako je dobro funkcionirao s obzirom na protekle godine, posao je obavljen jako dobro, današnje informacije su da se smanjuje vodostaj svih rijeka, to je jako dobro – rekao je u početku sjednice premijer Andrej Plenković.

Osvrnuo se i na sastanak Vijeća za demografsku revitalizaciju.

– Najavili smo nekoliko novih mjera, one su konkretne, planiramo ih kroz proračunska sredstva za 2020. godinu. Imamo problem negativnog prirodnog priraštaja, taj problem postoji u polovici država članica Europske unije – rekao je.

Zahvalio se ministru Damiru Krstičeviću i ministrici Mariji Pejčinović Burić te svima koji su pridonijeli da se u Hrvatsku vrati legendarni MiG-21 kojim je Rudolf Perešin prebjegao iz JNA.

– To je tema na kojoj se godinama pokušao napraviti iskorak, ova ga je Vlada ostvarila tiho, koncentrirano, to je jedna satisfakcija za sve pilote, hrvatske branitelje i obitelj poginulog Perešina – rekao je.

Rekao je i kako će ministri Medved i Kuščević biti predstavnici Vlade na komemoraciji u Bleiburgu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije