Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Vlada nagrađuje s 10 posto na plaću zaposlenike koji rade s COVID pacijentima

Zagreb: 27. sjednica Vlade RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.12.2020.
u 15:01

Na Vladi je donesena i odluka o nagradi od 10 posto osnovne plaće zdravstvenim i socijalnim djelatnicima kao i pripadnicima zdravstvene službe Oružanih snaga RH koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti covid-19 te službenicima koji rade u kaznenim tijelima

Sjednica Vlade RH održava se u Banskim dvorima, a na njoj su donesene odluke o posebnim nagradama radnicima u sustavu zdravstva te socijalne skrbi, kao i službenicima kaznenih tijela te pripadnicima Oružanih snaga RH za njihov rad pri pružanju pomoći oboljelima od covid-19.

 

Na početku sjednice premijer Andrej Plenković osvrnuo se na Fitchovo zadržavanje investicijskog kreditnog rejtinga Hrvatske 'BBB-', uz stabilne izglede.

– To je vrlo dobar signal i posljedica očekivanog postupnog oporavka od pandemije koronavirusa, snažnih gospodarskih mjera vlade, ulaska u tečajni mehanizam 2 i održavanja gospodarske aktivnosti unatoč zahtjevnim okolnostima – rekao je Plenković.

– Danas je deseti dan od posljednjega postroženja mjera koje su stupile na snagu 28. studenog. Možemo konstatirati da je u zadnjih sedam dana broj potvrđeno zaraženih porastao za 4 posto u odnosu na prethodnih sedam dana. Premda je riječ o ohrabrujućem signalu, to nije dovoljno, cilj je brojeve spustiti što prije. Važno je da se pridržavamo propisanih mjera kako bi do Božića smanjili broj zaraženih i pritisak na bolnice. Vlada će donijeti odluke o povećanju plaća zdravstvenim djelatnicima, svima koji se bave pacijentima koji se bave Covid pacijentima – rekao je premijer Plenković i najavio da će sve srednje škole prijeći na online nastavu.

– Većina županija zatražit će od Ministarstva znanosti da se idući tjedan škole srednje škole prebace online. Od 14. prosinca do 18. siječnja. Praznici su produljeni za tjedan dana tako da će 35 dana školarci biti oslobođeni dolaska u škole – rekao je.

Plenković je najavio i kako je osiguran novac za božićnice zaposlenima u javnom sektoru te da će one biti isplaćene 18. prosinca u iznosu od 1500 kuna.

– Preporučam svima, smanjimo druženja koja nisu nužna – dodao je Plenković.

Vlada je donijela odluku o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od covid-19 te radnicima u sustavu socijalne skrbi koji obavljaju poslove vezane za brigu o zdravlju i njegu korisnika usluge smještaja ili organiziranog stanovanja oboljelima od te bolesti.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako su donijeli odluku na posebnu nagradu od 10 posto u iznosu plaće zdravstvenim djelatnicima koji rade s bolesnicima s Covid-19. Primjena isplate počinje s plaćom za studeni pa će svima razlika biti isplaćena s plaćom za prosinac.

Deset posto na plaći dobit će i radnici u sustavu socijalne skrbi te pripadnici zdravstvene službe Oružanih snaga RH koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti covid-19, kao i službenici kaznenih tijela koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene zaštite osobama lišenim slobode u zatvorskom sustavu oboljelima od te bolesti.

Vlada će u Hrvatski sabor poslati i odgovor na interpelaciju 16 zastupnika o njezinome radu u vezi s pripremom zdravstvenog sustava Hrvatske na posebne okolnosti uzrokovane koronavirusom.

Komentara 52

Avatar FrancJunior
FrancJunior
15:21 07.12.2020.

EU mediji stavljaju Hrvatsku i srbijance opet u isti kos! Zapadni Balkan.....

MA
matkopeic
16:16 07.12.2020.

Jasno da je to Ok. Sada se treba pokazati management bolnica i nominirati ljude koji uistinu rade na Cocidu, stvarno, direktno, a ne da vode statistiku ili se javljaju na telefon. Nadam da će ovo proći bez jarana, prijatelja, zemljaka, burazera i sličnog.

EB
EBERT
13:46 07.12.2020.

Ako itko zavreduje onda je to bolnicko osoblje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije