Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMANDMAN

U proračunu za 2018. planirat će se sredstva za otpremnine policajcima

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.12.2016.
u 17:12

Njima se propisuje pravo na neto iznos otpremnine policijskom službeniku kojem prestaje služba radi stjecanja prava na invalidsku mirovinu zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti

Vlada RH danas je na telefonskoj sjednici dala suglasnost ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću za prihvaćanje amandmana klubova zastupnika HDZ-a i Mosta nezavisnih lista, kojim se predlaže odgoditi do 1. siječnja 2018. primjenu odredbi Zakona o policiji, a ne do 1. siječnja 2019. - kako je bilo predloženo Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o policiji, i to vezano za isplate otpremnina.

Stoga će se u državnom proračunu Republiku Hrvatsku za 2018. godinu planirati potrebna sredstva za primjenu odredbi Zakona o policiji.

Njima se propisuje pravo na neto iznos otpremnine policijskom službeniku kojem prestaje služba radi stjecanja prava na invalidsku mirovinu zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, policijskom službeniku kojem, sukladno posebnom propisu, prestaje državna služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu te policijskom službeniku kojem, sukladno posebnom propisu, prestaje državna služba radi stjecanja prava na prijevremenu starosnu mirovinu, priopćeno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

>> Proračun usvojen nakon 7 sati, odbijeni svi amandmani: 'Bitno da su osigurali novac za 4 tone lososa'

>> UŽIVO Maras zaradio dvije opomene 'zbog provociranja': Odbijeni amandmani Hasanbegovića i Bulja

Komentara 1

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:14 15.12.2016.

dok je bio sdp na vlasti glas koncila je svaki dan pisao da je hrvatska jako zadužena i da nema para i da ima veliki deficit. da li će nam veliko trgovišće objasniti onda otkuda sada odjednom ima para? ili nam taj podatak kao i 90tih neće nikada razokriti istinu već će nam izmišljavati vijesti kao dnevnik tv beograd 90tih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije