Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Beroš: Izbjegli smo scenarij nekih drugih država. Markotić: Pripreme počele u siječnju

Koronavirus
Foto: PIXSELL
1/5
23.04.2020.
u 22:36

Najviše novozaraženih danas je zabilježeno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 25

Hrvatskoj je 31 nova oboljela osoba, što je ukupno 1981 zaraženih koronavirusom. Oporavljenih je 883.

Lista se strelicama na dnu

22:35 – Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je u večerašnjem Otvorenom na HRT-u popuštanje mjera i koliko bi to moglo naštetiti epidemiološkoj situaciji.

– Ne bih rekao da postoji strah, postoji oprez. 59 je dana od pojave virusa, imamo 1981 bolesnika, danas 31 novi. Situaciju držimo pod kontrolom. Da mi je netko na početku rekao da ćemo zadržati linearni rast bez značajnijeg opterećenja sustava, rekao bih da je nemoguće. Pravovremena reakcije Vlade, predan rad stručnjaka, adekvatne mjere te odgovornost građana polučili su ove rezultate. Ali moramo znati, da je više pitanja nego odgovora kada je u pitanju ponašanje virusa, moramo biti oprezni. Sve je više popuštanja mjera, ovo je faza koja je bila očekivana i došla je, izbjegli smo scenariji nekih drugih država, ali opreza nikada dosta. Sve ove planirane mjere popuštanja su reverzibilne, procjenjivat ćemo učinak mjera i brzo reagirati – rekao je Beroš.

Prof. Alemka Markotić kaže kako su se nadali da se kod nas neće dogoditi ono što i u Wuhanu.

– Bili smo vrlo realni i svjesni i počeli smo se pripremati. Činjenica je da smo se već u siječnju počeli pripremati, nabavljati zaštitnu opremu – kazala je. Na pitanje  jesu li kritični tjedni iza nas, Markotić kaže "ne znam".

– Mi svi želimo da da. Ako se budemo odgovorno i racionalno ponašali, imamo šansu da budemo dobri i dalje, ali ako pokvarimo silnom željom "da nismo negdje išli i bili" te se počnemo neodgovorno ponašati, druga bi epizoda mogla biti puno lošija – dodala je.

22:05 - Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite rekao je u četvrtak da se u većoj mjeri podudaraju nacionalni i istarski plan popuštanja mjera uvedenih radi zaustavljanja širenja epidemije, ali drži da je nacionalni ambiciozniji i da bi ukidanje nekih mjera trebalo ići sporije i opreznije.

"Dinamika tog hodograma dosta je ambicioznija od one koju smo mi planirali u Istri. Bojim se da je za relaksaciju pojedinih mjera još prerano i da bi - s obzirom na situaciju - s njihovim ukidanjem ipak trebalo pričekati bar još nekoliko dana. To se primjerice odnosi na otvaranje vrtića, otvaranje galerija i muzeja", kazao je načelnik Dino Kozlevac komentirajući hodogram popuštanja mjera koji je danas predstavio predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Dodao je da bi planirano ukidanje nekih mjera trebalo ići sporije i opreznije.

20:55 – Ministar Oleg Butković kazao je kako će epidemiolozi propisati kako će se putnici voziti te da je činjenica da će se u javni prijevoz ići s maskama.

– Smisao mjera je da se vraćamo u normalu, smisao je da mjere popuštamo pa će se polako vraćati sve u normalu. Cijene karata se u ovom trenutku neće dizati. Za sada od 11. svibnja uvodimo domaće linije Zagreb-Split, Zagreb-Dubrovnik. Međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kad će biti. Prilikom ulaska u avion morat će se imati maske, postoji mogućnost da se mjeri temperatura, neće biti putnika u istom kapacitetu. I domaći zračni prijevoz država subvencionira, još nema govora o povećanju cijena – rekao je ministar u Dnevniku Nove TV.

Otkrio je i da neće biti povećavanja cestarina.

– Neće biti ljetnog povećanja od 10 posto, a razmišljamo o modelu da se cijena snizi dodatno za hrvatske građane, ali to je delikatna odluka jer ne možemo isključiti one koji ne dolaze iz Hrvatske – rekao je Butković.

20:07 – Bit će rezova, iz mjeseca u mjesec, uštede su vidljive. Ako u prva tri mjeseca ova epidemija ne stane, siguran sam da će biti rezova i u plaćama i u drugim segmentima državnog proračuna, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat u Dnevniku HRT-a.

Objasnio je i kako će raditi trgovine.

–  Svi oni koji su dosad imali radno vrijeme do 17 imaju prilike osposobiti svoju trgovinu za dvosmjenski rad. Dakle, od 7.30 do 14, nakon toga pola sata radne pauze, dezinfekcija, od 14.30 pa do 21 u dvosmjenskom radu – rekao je Horvat.

19:50 – Ministar Davor Božinović istaknuo je da je ključno da se pridržavamo uputa epidemiologa.

– Imamo obvezu cijelo vrijeme pratiti broj zaraženih i umrlih. Ako bude nagli porast broja oboljelih, morat ćemo vidjeti koja je od mjera tome pridonijela i reagirati – rekao je za RTL Danas.

Kazao je i kako nije isključeno da se propusnice ukinu 11. svibnja.

– "U interesu je da se sve vrati u normalu. Ako se svatko bude pridržavao distance, higijene, nošenja maski... to nam sve pomaže da imamo kontrolabilnu situaciju. Ukoliko to da rezultate, onda možemo ići prema stvarima o kojima sad ne razmišljamo – rekao je.

16:46 – Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije u četvrtak je na sjednici prihvatio zaključak da će se ovih dana pojačano nadzirati epidemiološka situacija na Udbini radi mogućeg ukidanja karantene u nedjelju.

Ako epidemiološka situacija bude zadovoljavajuća kao prošlih šest dana, Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije sastat će se u nedjelju, 26. travnja i donijeti odluku o ublažavanju epidemioloških mjera.

"Ako novooboljelih ne bude, pred nama je teška odluka, te tek treba vidjeti hoće li se karantena potpuno ukinuti ili ćemo na Udbini drukčije ublažiti epidemiološku situaciju", rekao je za Hinu načelnik tog stožera Vice Nekić.

Udbina je u karanteni od 10. travnja, kad je koronavirusom zaražena prva osoba, a do prije šest dana postupno je od covida 19 oboljelo 14 osoba. Župan Darko Milinović najavio je za sutra predstavljanje mjera za pomoć gospodarstvu Ličko-senjske županije tijekom krize zbog epidemije koronavirusa.

16:07 – Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u četvrtak je na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća izvijestio kako će gubitak gradskog proračuna i komunalnih tvrtki, zbog pandemije koronavirusa, biti oko 65 milijuna kuna i to bez uračunatog gubitka poreza na dohodak.

Gradsko vijeće održalo je izvanrednu sjednicu s nazočnošću samo po jednog predstavnika klubova, jednog predstavnika članova Gradskog vijeća koji nemaju klub te predlagatelja u gradskoj vijećnici. Sjedili su uz odgovarajući razmak. Ostali vijećnici o predloženim točkama glasovali su putem elektroničke pošte. Uz izvješće gradonačelnika o poduzetim mjerama vezanim uz pandemiju, na dnevnom redu bile su odluke o kojima se moralo raspravljati te ih donijeti u određenom roku.

Gradonačelnik Obersnel je kazao da je gradska uprava donijela niz mjera za pomoć poduzetnicima pogođenim krizom, prije svih onima kojima je odlukom nacionalnog stožera civilne zaštite zabranjena djelatnost. Među tim mjerama su prestanak naplate najma prostora, komunalne naknade, spomeničke rente. Mjere koje je donio Grad Rijeka i Vlada znatno će utjecati na prihode gradskog proračuna, a posebno Vladina mjera oslobađanja plaćanja poreza i doprinosa, jer je porez na dohodak jedan od najvećih prihoda grada, rekao je gradonačelnik. Mjesečno se iz tog izvora do sad prihodovalo 30 do 35 milijuna kuna, a tek s istekom mjeseca ćemo moći utvrditi koliko je točan gubitak zbog izostanka ovog poreznog prihoda, ustvrdio je.

Gradske mjere će donijeti smanjenje proračunskih prihoda za 25 milijuna kuna, još tri milijuna će se morati nadoknaditi za plaće i materijalne troškove dječjih vrtića koji ne rade pa roditelji ne plaćaju usluge, a gubitke će imati i gradska komunalna društva, naveo je.

VIDEO Savjete kojih bi se građani trebali držati i nakon opuštanja mjera predlaže poznati znanstvenik prof. dr. sc. Nenad Ban

15:35 -  U Virovitičko-podravskoj županiji su u posljednja 24 sata testirane 64 osobe te su svi nalazi negativni

14:53 - "Obavještavamo javnost kako je pristigao dio rezultata testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzet tijekom jučerašnjeg dana u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Potvrđeno je pet pozitivnih slučajeva COVID-19 infekcije, a riječ je o jednom zaposleniku te četiri štićenika Doma. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada te poduzimanje svih potrebnih mjera u  svrhu zaštite zdravlja štićenika i djelatnika Doma.

Na području Koprivničko-križevačke županije do sada je ukupno zabilježeno 54 slučajeva oboljenja uzrokovanih koronavirusom dok je ukupan broj izliječenih porastao na 11 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem još jednom apelira na građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom, priopćili su iz Stožera.

14:15 - Premijer Plenković na sjednici Vlade predstavio je faze ublažavanja mjera. Više pročitajte OVDJE.

14:00 - U Međimurskoj županiji deveti dan nema novozaraženih osoba. U protekla 24 sata testirano je 11 osoba, i svi nalazi su negativni. Ukupno je u Međimurju dosad testirano 285 osoba, a od osam osoba koje su bile pozitivne na virus, četiri su ozdravile. Od 23. travnja sve ordinacije dentalne medicine u Međimurju počele su s radom, i to prema rasporedu radnog vremena kao i prije epidemije.

Također, ukidaju se dežurne ambulante u Čakovcu, Domašincu i u Mursko Središću, te se svi liječnici dentalne medicine vraćaju u svoje ambulante s uobičajenim radnim vremenom. Obveza je obavljati hitne i neodgodive intervencije pacijentima u skrbi i osigurati stalnu telefonsku dostupnost izabranih doktora dentalne medicine. U protekla 24 sata izdano je 46 novih mjera samoizolacije, pa je ukupno na području Međimurja aktivno 626 mjera samoizolacije, a Policijska uprava međimurska utvrdila je 65 kršenja.

13:50 - Dobre vijesti stižu i iz Krapinsko-zagorske županije u kojoj u posljednja 24 sata nije bilo novozaraženih koronavirusom. Testirano je 79 osoba, 28 nalaza je negativno, ostali se čekaju. Ukinuta je i županijska karantena za vozače kamiona, stacionirana u hotelu Well u Termama Tuhelj, kroz koju je od 16.ožujka  prošlo 138 vozača. 

Davor Šimunović, ravnatelj županijskog društva Crvenog križa koje je i vodilo karantenu kaže kako je ondje bilo angažirano 34 djelatnika i 16 volontera te da je u samoj karanteni odrađeno više od 1700 sati. 

Bez obzira na pozitivne vijesti, voditelj epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Ivan Lipovac ponovno je istaknuo kako se pokazuje da ima sve više osoba koji su asimptomatske vironoše.

- Oni nemaju nikakvih simptoma no mogu širiti virus u bliskom kontaktu te je baš nošenje maske dobar način za sprečavanje širenja virusa –  rekao je dr. Lipovac na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite dok je načelnik Anđelko Ferek-Jambrek  iskoristio današnju prigodu da Zagorcima uputi čestitku povodom Dana Krapinsko-zagorske županije koji se obilježava danas, drukčije no ikad prije.

13:00 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji broj pacijenata pozitivnih na koronavirus je i dalje 110, odnosno peti dan nema novozaraženih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1478 uzoraka. Jučer je poslano njih 49, a čekaju se rezultati 32 uzorka. I dalje je hospitalizirano 26 pacijenata, 17 na Zaraznom OB Dubrovnik, jedan u Jedinici intenzivnog liječenja i osam u Studenstskom domu. Ukupno je 486 građana u samoizolaciji, a utvrđeno je ukupno 21 slučaj kršenja te mjere.

12:45 - Danas nema novooboljelih u Karlovačkoj županiji, svih 30 briseva jučer testiranih su negativni.

12:40 - Tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC – a Split preminule su dvije osobe starije životne dobi  koje su uz nekoliko kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju. Više pročitajte OVDJE.

12:20 - Koprivničko - križevački stožer objavio je kako nema novozaraženih. U Domu za starije u Koprivnici ukupno je zaraženo 23 osobe, a čekaju se rezultati ostalih testiranja. Više pročitajte OVDJE.

Video: Alemka Markotić za Večernji TV

12:00 - Zagrebački stožer obavijestio je da danas nema zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom. Više pročitajte OVDJE.

11:50 - Peti dan za redom nema novooboljelih u Ličko- senjskoj županiji, ukupno su od COVID-19 do sada oboljele 22 osobe, od čega je jedna osoba izliječena, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

Testiranje na novi koronavirus provedeno je nad ukupno 289 osoba, a pod aktivnim nadzorom u samoizolaciji je 178 osoba.

Načelnik ličko-senjskog Stožera Civilne zaštite Vice Nekić kaže da je unatoč dobrim rezultatima Stožer vrlo aktivan; provode se koordinacije sa stožerima, kako nacionalnim, tako i s onima u gradovima i općinama i prema potrebama na terenu traje raspodjela dobivene zaštitne medicinske opreme.

„O prijedlozima o popuštanju mjera, i općenito u županiji, i na Udbini koja je od 10. travnja pod karantenom, razgovarat će se na idućoj sjednici Stožera, sve sukladno stavovima epidemiologa“, istaknuo je Nekić.

U protekla 24 sata službenici Policijske uprave ličko-senjske obavili su provjere poštivanja samoizolacije  nad 104 osobe i nije utvrđeno nepoštivanje te protuepidemijske mjere.

Nije utvrđeno ni kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka bez e-Propusnice.

11:49 – Na području Sisačko-moslavačke županije u zadnja 24 sata nema novooboljelih osoba od zarazne 
bolesti COVID-19. Od trideset i dva pacijenata s područja  županije, petnaest  pacijenata ozdravilo je (osam iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika, jedan  pacijent iz Novske, dva pacijenta iz Kutine i jedan s područja općine Velika Ludina) te je sada sedamnaest pozitivnih pacijenta na županijskom području.

11:47 – Stariji bračni par koji nije bio u samoizolaciji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji. Ukupan broj oboljelih time je narastao na 39, a ozdravilo je 30 osoba. 

11:18 – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do četvrtka, 23. travnja 2020. do 11 sati, evidentirano je 125 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da u posljednjih 24 sata na području Zagrebačke županije nema novooboljelih, a sedam osoba više izliječeno je. Do sada je ukupno izliječeno 38 osoba, a tri su preminule.

10:58 – Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata obradili su 102 uzorka, od kojih je jedan pozitivan. Novopozitivna osoba na koronavirus iz Baranjskog je Petrova Sela i kontakt je već prije oboljele osobe.

U KBC-u Osijek i dalje je sveukupno devet djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika.

Prvi oboljeli na području naše županije zabilježeni su 14. ožujka. Tijekom posljednjih mjesec dana počeli smo bilježiti i osobe koje su ozdravile od koronavirusa. Od jučer je dva uzastopna negativna testa imalo novih 7 osoba, što daje ukupan broj od 41 izliječene osobe na području Osječko-baranjske županije. Do sada je sedam osoba preminulo, a u posljednjih 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju 19, a ni jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se danas nalazi 139 osoba, jedanaest više nego jučer. Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije koja se pokazala netočnom, samoinicijativno su obišli 38 osoba i sve su osobe poštovale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na sedam stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 6302 pregleda, a samo četiri osobe nisu imale valjane propusnice i prolazak im nije dopušten.

O stanju vezanom uz epidemiju koronavirusa na području Osječko-baranjske županije župan Ivan Anušić danas je govorio i na 29. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, a vijećnici su, između ostalog, usvojili i Prijedlog zaključka o subvencioniranju kamata na kredite poduzetnika za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima te Prijedlog odluke o subvencioniranju kamata na kredite građana realizirane u sklopu projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima. Iako županija subvencionira 1% kamate, a gradovi i općine dodatnih 1%, Županija će za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima građana subvencionirati postotak kamatne stope i županije i gradova odnosno općina. U pripremi su i druge gospodarske mjere usmjerene na očuvanje gospodarstva županije i radnih mjesta Slavonaca i Baranjaca, kažu iz Stožera.

10:52 – Od jutros imamo jednu novozaraženu osobu na području Zadarske županije te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 84. Novozaražena osoba  kontakt je ranije oboljele osobe povezane s Ortopedskom bolnicom u Biogradu.

U Općoj bolnici u Zadru liječe se tri osobe, a u biogradskoj bolnici sedam je lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru. Do danas su na našem području 22 ozdravljene osobe. Aktivan nadzor provodi se nad 417 građana, a istekao je za 2185 osoba – istaknuli su iz stožera Zadarske županije

10:24 – Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih od COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 83.
 
Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je sedam osoba i nijedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se nalaze na respiratoru u KBC-u Split. S današnjim danom imamo 28 oporavljenih osoba. Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 320 osoba, od kojih su 193 osobe kontakt s oboljelima od COVID-19, a u samoizolaciji su ukupno 272 osobe.
U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.
 
U vezi s brojem oboljelih zdravstvenih djelatnika i zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, s jučerašnjim danom u OVB „Hrvatski ponos“ Knin od COVID-19 oboljelo je 13 je zdravstvenih djelatnika, a 30 djelatnika pod mjerama je samoizolacije. U OB-u Šibensko-kninske županije imamo jednog oboljelog i 19 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. U Domu zdravlja Drniš i Zavodu za hitnu medicinu ŠKŽ oboljelih zdravstvenih djelatnika nema, a po dvoje ih je pod mjerama samoizolacije. U Domu zdravlja Knin i Domu zdravlja Šibenik nitko od zdravstvenih djelatnika nije pod mjerama samoizolacije i nema oboljelih.

Video: Kako će izgledati život nakon koronavirusa? "Nema više rukovanja ni sastanaka..."

10:09 - Nakon osam dana bez novooboljelih u Vukovarsko – srijemskoj županiji 2 su nove osobe zaražene koronavirusom što je ukupno 39 oboljelih osoba.

- Novooboljele osobe su dvije medicinske sestre zaposlene u KBC Osijek. Jedna od njih živi u Antinu, a druga u Osijeku, s tim da ima prijavljeno prebivalište u Vrbanji te se tako statistički vodi kod nas, pojašnjavaju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dodaju kako se u samoizolaciji na području županije nalazi se 274 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zabilježena je i 1 prijava o kršenju samoizolacije. U protekla 24 sata testirano je 44 osoba, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 737.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 2 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika, a od toga 4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 1 medicinska sestra/tehničar.

Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19. 

9:45 - Unutar 24 sata ispitano je 56 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Trenutno je na ispitivanju 15 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, koji su uzeti na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula.

9:43 - U posljednja 24 sata nema novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji. Brojke su tako iste kao i jučer.

Prema ranijim podatcima trenutno je u županiji 41 osoba zaražena koronavirusom, njih 29 je ozdravilo, a nažalost jedna je osoba preminula prije nešto više od tjedan dana. U KBC-u Rijeka je situacija također dobra, trenutno je tamo smješteno pet pozitivnih pacijenata od čega je jedna pacijentica na respiratoru i stanje joj je stabilno, javlja Kanal Ri.

9:41 - U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 23. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 217 osoba, a ukupno je testirano 237 osoba, priopćili su iz Stožera.

6:30 - Vlada će danas usvojiti zaključak o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19. Na dnevnom je redu, uz informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus te aktivnostima Stožera civilne zaštite, i prijedlog zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti. Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu navečer nakon užeg kabineta Vlade da će se mjere provoditi u tri faze, faze -  od 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja.  vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv Covida-19 i da se pomogne gospodarstvu.

Ključne riječi

Komentara 14

ŠN
šnicl
08:40 23.04.2020.

Nadam se kad nove mjere budu donesene, da se ljudi nece poceti ponasati kao da corone nema, ne smije nam dosadasnji trud pasti u vodu.

NE
neboiznadzagreba2
15:35 23.04.2020.

PROTEST! Danas eliminiraju komentare, sutra će ljude.

ZU
zuzana
15:41 23.04.2020.

U Hrvatskoj korone gotovo da i nema! I ono malo što je ima zatvorili smo u bolnice i staračke domove. Od tuda COVID može samo na groblje. Stožer nam je vrhunski. Struka također. O politici da ne govorim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije