Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'U aferi Planinska Sanader i ostali oštetili proračun za 15,8 milijuna kn bez kamata'

Obrana je zatražila rok za očitovanje o nalazu vještakinje, a sljedeće ročište zakazao je za 23. travnja
17. travnja 2015. u 16:47 53 komentara 2510 prikaza
Ivo Sanader
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

U nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalima u aferi Planinska na zagrebačkom Županijskom   sudu  svjedočila  je  Ksenija  Špoljarić,  knjigovodstveno  - financijska  vještakinja.  Kazala  je  da  je prema procjeni vještaka IGH, tržišna  vrijednost  nekretnina  na čestici u Planinskoj 2a i 2b u Zagrebu, ukupne  površine  2700 metra kvadratnih, na dan sklapanja ugovora bila 43,7 milijuna kuna.

-  Radi  se  o  procijeni tržišne vrijednosti u koju nije uključen PDV, a u trenutku  sklapanja  ugovora o financijskom leasingu, šteta za proračun RH, utvrđena  kao  razlika između obveze s osnove glavnog duga u iznosu od 59,6 milijuna kuna i  obveze koju bi RH preuzela prema procijeni vještaka IGH od 43,7  milijuna  kuna   bila  je  15,8 milijuna  kuna bez kamata - kazala je vještakinja. Obrana  je  zatražila  rok  za očitovanje o nalazu  vještakinje, a sljedeće ročište zakazao je za 23. travnja.

>> Mlinarevićeva obrana: Tražimo novo vještačenje, IGH nije dovoljno stručan

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • ivan.biljan68:

    Procjenitelji ocjene kako im drugi naredi a ne po stvarnoj vrijednosti,jer kad se u pravom smislu procijeni,onda ne ostaje ništa za mešetare.Sad treba"procjeniti,koliko će tko godina ostaviti v reštu,a tamo im ni loše,jemaju se badaf. Emeritus.

  • Deleted user:

    Blago nama kad je Sanader jedini lopov. Hrvatskoj fali preko 30 ukradenih milijardi a ne desetak milijuna eura.

  • Diosiario:

    Sanader je napravio samo jednu krupnu "grešku" a to je bilo kad je 2004. godine dolaskom na vlast pružio Njemačkoj pravnu pomoć da riješi slućaj Prates čime je pokrenuo lavinu. Je li on nešto ukrao ili nije to je nebitno, ... prikaži još! bitno je da se zamjerio pravim vladrima Hrvatske, odnosno udbašima, i zato je na njega legla lavina. Puno više dokaza da je lopov ima se protiv Kalmete, ali njega se ne dira jer je sklopio savez s udbašima i doveo Karamarka na čelo HDZ-a. I kad će više članak o udbaškim pritisicima na članove obitelji svjedoka koje je neki dan u sudnici lijepo izrecitirao policijski istražitelj Bruder? Pogledajte samo što su napravili Josipu Krmpotiću i njegovoj obitelji, i to s Pantovčaka, vrha HTV-a DORH-a, Vrhovnog suda, vlade... I onda se netko čudi što se dogodilo Sanaderu. Okrznuo se o udbu i nagrabusio. Kraj priče!