Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vjeroučiteljica nije na nastavi homoseksualce nazvala bolesnima

Prva tužba po Zakonu o suzbijanju diskriminacije poslužila je kao proba u odmjeravanju snaga Crkve i homoseksualnih udruga
18. srpnja 2011. u 22:00 22 komentara 84 prikaza
Jelena Mudrovčić
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

I Županijski sud je, nakon Općinskog suda u Zagrebu, odbacio tužbu lezbijske udruge Kontra protiv zagrebačke vjeroučiteljice Jelene Mudrovčić Ćorić. Time je potvrđena obrana vjeroučiteljice Mudrovčić da na nastavi vjeronauka nije govorila o homoseksualcima kao bolesnim osobama, kao što ju je optužila majka jedne učenice (koja i ne pohađa vjeronaučnu nastavu!), nego da se držala nastavnog plana i programa te crkvenog učenja o homoseksualizmu.

– Žao mi je što je do ovoga procesa uopće i došlo jer je Crkvi dostojanstvo osoba uvijek u prvom planu – rekao nam je prof. dr. Ivica Pažin, ravnatelj Nacionalnog katehetskog ureda, koji je došao na izricanje presude jučer na Županijski sud u Zagrebu.

– Stekao sam dojam da Kontri kao da nije bilo važno hoće li dobiti spor, nego samo govoriti o homoseksualnosti i diskriminaciji, za koju mi se čini da ne postoji toliko koliko bi oni poželjeli – rekao nam je dr. Pažin.

Vjeroučiteljici Mudrovčić skinuto je golemo breme s pleća, ali i Katoličkoj crkvi, jer je ovo bila prva tužba po Zakonu o suzbijanju diskriminacije, koja je poslužila i kao svojevrsna proba u odmjeravanju snaga homoseksualnih udruga s Katoličkom crkvom, koja ne odobrava homoseksualne odnose i brakove, što te udruge nikako ne žele prihvatiti.

NA DAN IZBORA
VIDEO Nositeljica liste Možemo trgala plakate na zagrebačkoj Savici, na teren izašla i policija
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
  • -obrisani-:

    Haha! E ovo je već , ne početak , ali dobar ulaz gradjanske hrvatske u neko novo puritansko razdoblje. Samo da ne odemo toliko nazad pa da inkvizicija dodje na vlast! Kad profesor dr. kaže da je crkvi dostojanstvo osoba ... prikaži još! u prvom planu onda je to takva hipokrizija da nemože biti veća a dotični gospodin zaslužuje najgore kritike! Još gore je što je sud uvažio : da na nastavi vjeronauka nije govorila o homoseksualcima kao bolesnim osobama, kao što ju je optužila majka jedne učenice (koja i ne pohađa vjeronaučnu nastavu!), nego da se držala nastavnog plana i programa te crkvenog učenja o homoseksualizmu. Mogu li znati što to uči crkveno učenje o homoseksualcima? Mislim da su puritanci u Hrvatskoj postali vrlo zastrašujuća sila!

  • Deleted user:

    Ja bih tužio majku zbog zanemarivanje djeteta koje je očito prisiljeno ići na vjeronauk i slušati takve strahote o nenormalnom ponašanju \"određenih\" ljudi. Očito je majci uzor Severina, a i kćer se očito voli šepuriti i cinkati pa ide maminim ... prikaži još! stopama. Sve za publicitet. Uopće se ne radi o diskriminaciji već kako se malo pokazati u novinama, a možda se dođe i do televizije. Fino socijalnu službu poslati majci na vrata i pokazati tim \"nadobudnim\" majkama da nije pametno manipulirati djecom.

  • H99:

    Taj nastrani zakon treba žurno ukinuti, a onima koji su glasovali za njega podnijeti račun za sve troškove i zla koji proizlaze iz njega. Taj zakonski monstrum mogao se roditi samo u glavama osoba koje mrze ljude, posebice djecu. Drago ... prikaži još!o mi je da je i sud, barem jednom, donio ispravnu odluku. Glavni problem današnje Hrvatske jesu ljudi koji su sebe proglasili političarima, a u stvari su najgori od najgorih.