Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vjeroučitelj koji je učenicima govorio o strijeljanju nekih političara izgubio spor protiv škole

Bagarićeva odvjetnica Sanja Tafra Hini je potvrdila da je Općinski radni sud u Zagrebu presudio u korist škole, ali da će, s obzirom na to da je riječ o nepravomoćnoj presudi, podnijeti žalbu o kojoj će odlučiti Županijski sud
18. rujna 2018. u 16:57 12 komentara 1174 prikaza
Krešimir Bagarić
Foto: Facebook

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić, koji je krajem prošle godine snimljen kako učenicima govori o strijeljanju nekih hrvatskih političara, Hrvate naziva "nezahvalnom stokom" te opravdava ratnog zločinca Ratka Mladića, nepravomoćno je izgubio radni spor protiv zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koja mu je izvanredno otkazala ugovor o radu.

Biskup Košić 'DOK SE NE DOKAŽE' Biskup Košić: Bagarićev govor neprihvatljiv, ali ne treba ga linčovati

Bagarićeva odvjetnica Sanja Tafra Hini je potvrdila da je Općinski radni sud u Zagrebu presudio u korist škole, ali da će, s obzirom na to da je riječ o nepravomoćnoj presudi, podnijeti žalbu o kojoj će odlučiti Županijski sud.

Ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Ljiljana Klinger izjavila je u prosincu prošle godine da je postupak za izvanredni otkaz pokrenut kada je potvrđena vjerodostojnost snimke objavljene na portalima.

Krešimir Bagarić KONTARPUNKT Vjeroučitelj Bagarić unaprijed je u sat sotonskog vjeronauka ugradio prijetnju djetetu koje ga je prijavilo

Vjeroučitelja je tijekom njegova ispada zabilježio učenik škole, a od njegovih izjava ogradio se i Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije.

Zbog poticanja na nasilje i mržnju Bagariću je krajem prošle godine određen i mjesec dana istražnog zatvora u kaznenom postupku na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva koje je zaključilo da je svojim riječima kod učenika “izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti“.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Krckan
  Krckan:

  Zato klasić, markovina i neven budak mogu pričati kako tito nije dovršio posao..oni smiju ipak su to progresivni drugovi.

 • 1antena:

  Saborski zastupnik sdpa stazić zaziva strijeljanje hrvatskih civila ali još nije izgubio posao?!

 • Avatar pop.košić
  pop.košić:

  vjeroučitelj bagro bagarić