Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori

Premijer Plenković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
06.03.2018.
u 16:55

Alkari su zahvalili predsjedniku Vlade na kontinuiranoj podršci, kao i na dolasku u Vukovar, gdje je prošle godine održana svečana Alka, što je bio četvrti put u povijesti da je održana izvan Sinja.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj, na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem, priopćili su iz Ureda predsjednika Vlade.

Sastanku su nazočili i zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Dinko Bošnjak, tajnik društva Ivan Nasić, alkarski vojvoda Ante Vučić i arambaša Ivo Vukasović.

Uz predsjednika Vlade bio je državni tajnik u Ministarstvu financija Željko Tufekčić.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić upoznao je predsjednika Vlade s mnogobrojnim aktivnostima koje Viteško alkarsko društvo poduzima u promociji Sinjske alke. Podsjetio je da je u sklopu 300. obljetnice otvoren Muzej Sinjske alke te je održana uspješna izložba u Bruxellesu, koju je organizirao predsjednik Vlade kao zastupnik u Europskom parlamentu, a potom je Sinjska alka predstavljena i u Chicagu u okviru tradicionalne manifestacije Hrvatsko-američki dani te u zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Alkari su zahvalili predsjedniku Vlade na kontinuiranoj podršci, kao i na dolasku u Vukovar, gdje je prošle godine održana svečana Alka, što je bio četvrti put u povijesti da je održana izvan Sinja.

Razgovarali su i o brojnim projektima Alkarskog društva koji se financiraju sredstvima iz EU fondova te je u tom kontekstu spomenut dovršetak nabave novih tribina.

Predsjednik Vlade Plenković podsjetio je da je Sinjska alka 2007. godine upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, a 16. studenoga 2010. uvrštena je na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva. Naglasio je da je ovo važno alkarsko natjecanje postalo jedno od najpoznatijih turističkih događaja u Hrvatskoj, koje svojom atraktivnošću i kvalitetom pridonosi dodanoj vrijednosti turističke ponude Cetinske krajine.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo viskom razinom organizacije Sinjske alke te je zahvalio Viteškom alkarskom društvu na promicanju bogate hrvatske povijesne i kulturne baštine.

Pogledajte i 302. Sinjsku Alku:

1/12

Komentara 3

OO
onako_ovlaš
17:35 06.03.2018.

alka nije trebala ići u vukovar,to indicira nesigurnost a zapravo je taj odlazak napravio loš slijed,prvo alka 1922 u beogradu u čast karađorđevića,drugo u zagreb 1946 na kongres komunističke omladine,to je samo loš nastavak

DU
Deleted user
17:21 06.03.2018.

a vitez bruno vuletic sto je ucinil na Sirokom.. . a vitez preost v restu...maznuo milijune...a vitez s migovima kotromanovic.....itd

KR
kritika5
17:01 06.03.2018.

a, vitez reiner?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije