Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAŠAO IZ BOLNICE

Vitalni starac (102) kao beba preživio španjolsku gripu, a sad se oporavio i od koronavirusa

Brazilac (102) se oporavio od koronavirusa
Foto: Hospital Cesar Leite
1/2
16.09.2020.
u 08:29

Unuka supružnika De Oliveira, Cristina de Amorim novinarima je rekla kako je obitelj mislila da ih više nikada neće vidjeti nakon što se ustanovilo da su zaraženi koronavirusom

Brazilac Raimundo Leonardo de Oliveira (102) nedavno se oporavio od COVID-19, više od stotinu godina nakon što je kao devetomjesečna beba prebolio španjolsku gripu te je iz bolnice César Leite u Minasu Geraisu pušten na kućnu njegu 31. kolovoza, piše Daily Mail. 

Vitalni 102-godišnjak 17. kolovoza hospitaliziran je na odjelu za intenzivnu skrb, a njegova je obitelj za brazilski portal G1 rekla da nije intubiran niti je bio na respiratoru te da se nakon uspješnog oporavka vraća kući. Supruga toga umirovljenog poljoprivrednika, Nivercina Maria de Oliveira (92) također se zarazila koronavirusom zbog čega je i ona neko vrijeme provela na liječenju u bolnici. Njezin se suprug razbolio kad se ona vratila kući.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

Unuka supružnika De Oliveira, Cristina de Amorim novinarima je rekla kako je obitelj mislila da ih više nikada neće vidjeti nakon što se ustanovilo da su zaraženi koronavirusom kojim je u Brazilu dosad ukupno zaraženo 4,330.455 osoba, a od posljedica je umrlo 131.625 osoba.

Na fotografijama koje je na društvenim mrežama podijelila obitelj Raimundo pozira u trenutku otpusta iz bolnice s timom liječnika i medicinskog osoblja koji su ga liječili. "Prvo što mi je rekao kad je izašao iz bolnice jest da sam mu nedostajala", rekla je De Amorim. "A dodao je i da bi rado pojeo malo sira i popio sok od grožđa."

De Oliveire su u braku 75 godina i imali su četrnaestero djece, od kojih je devetero još živo. Imaju i 22 unuka, 25 praunučadi i dvoje prapraunučadi.

 

>> VIDEO Prvi podaci o najmlađima u Hrvatskoj: Koronavirusom zaražena 1054 djeteta, 54 završila u bolnici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije