Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznato hodočasničko mjesto

Više tisuća vjernika u Međugorju na godišnjicu ukazanja

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih mjesta u svijetu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/15
25.06.2020.
u 13:16

Svi oni koji nisu mogli hodočastiti u Međugorje, svete mise su mogli pratiti putem Facebooka, Youtubea i nekih drugih elektronskih platformi

Više tisuća vjernika okupilo se u četvrtak u Međugorju na 39. godišnjicu ukazanja Gospe, a brojni hodačasnici koji nisu došli zbog pandemije koronavirusa mogli su pratiti mise, pobožnosti i molitveni program širom svijeta putem interneta i društvenih mreža.

Od ranog jutra u svjetski poznatom hodočasničkom mjestu služe se svete mise koje se prevode na više svjetskih jezika. Njih su vjernici mogli pratiti i putem web stranice, Youtubea i Facebooka te više drugih elektronskih platformi.

Brojni hodočasnici, uglavnom iz Bosne i Hercegovine, ali i oni koji su proteklih dana stigli iz Hrvatske te manji broj iz drugih europskih zemalja sudjeluju u molitvama u Crkvi svetoga Jakova, penju se na Brdo ukazanja ili pak na brdo Križevac. Veliki broj njih nastoji se susresti i s vidiocima za koje se vezuje fenomen Gospinih ukazanja.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota ističe kako se unatoč koronavirusu i prostornoj udaljenosti osjeća povezanost vjernika s Međugorjem.

„Zanimljivost i veličina Međugorja jest u tome što hodočasnici žive Gospine poruke tamo gdje prebivaju pa su na taj način povezani s Međugorjem. U tom smislu Međugorje živi u hodočasnicima po cijelom svijetu“, rekao je međugorski župnik.

Proteklih godina Međugorje je na obljetnicu ukazanja posjećivalo i preko 100.000 vjernika.  

Papa Franjo imenovao je 2018. godine nadbiskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje. Od prošle godine Sveta Stolica odobrila je biskupijama organiziran dolazak vjernika u ovo mjesto u koje je do sada hodočastilo više od njih 40 milijuna.

Komentara 2

NE
nemanatrag
08:54 27.06.2020.

Poštanski ured radi skraćeno?

DU
Deleted user
15:38 25.06.2020.

A jel gospa javila kad dolazi ili je jos uvijek u samoizolaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije