Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manifestacija

Više od 50 KUD-ova na Vinkovačkim jesenima

vinkovačke jeseni
Branimir Bradarić/VLM
02.08.2013.
u 13:54

Novost ovogodišnjih jeseni je i ta da će folklorne večeri, koje započinju 6 rujna, biti održane na otvorenom na pozornici u Pješačkoj zoni Grada Vinkovaca

Pripreme za ovogodišnje 48. Vinkovačke jeseni ulaze u završnu fazi s tim da su pripeme za sve glavne priredbe već završene te da su preostali još samo detalji vezani za popratne manifestacije.

- Unatoč krizi naša manifestacija zadržat će razinu koju je imala i prethodnih godina. Usudio bih se reći kako su Vinkovačke jeseni u organizacijskom smislu na zavidnoj razini što nam potvrđuje i broj sudionika i posjetitelja. Ove godine želimo posebice u svjetlu naše Europske zajednice pokazati što smo, pa je takva i tema 48. Vinkovačkih jeseni: To smo što jesmo. Želimo ostati svoji i pokazati Europi našu bogatu kulturu i tradiciju. To je cilj Vinkovačkih jeseni i svih sudionika manifestacije, rekao je Stjepan Đurković organizator manifestacije i tajnik Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko - srijemske županije.

Novost ovogodišnjih jeseni je i ta da će folklorne večeri, koje započinju 6 rujna, biti održane na otvorenom na pozornici u Pješačkoj zoni Grada Vinkovaca. S obzirom na novu lokaciju već sad prisutan je veliki interes KUD-ova za nastup.

- Očekujemo šarenilo programa, izvornost i posebno brižno složen program koji je priredilo 53 KUD-a i osam gradskih društava koji će nastupiti na ovogodišnjim Foklornim večerima. Ovogodišnje Folklorne večeri okupiti će preko 2500 sudionika, rekao je Franjo Japel, koji je zadužen za organizaciju Folklornih večeri. Ovogodišnje 48. Vinkovačke jeseni održavaju se od 6 do 15 rujna i okupiti će preko 8000 izvođača i sadržavati preko 50 različitih priredbi. Uz brojne hrvatske KUD-ove očekuje se i dolazak KUD-ova iz Austrije, Mađarske, Rumunjske i Njemačke, a najavljen je i Internet prijenos. Jedna od zanimljivosti ovogodišnjih jeseni je i nastup KUD-a Grančica iz Đeletovaca koji su nastupali na svim dosadašnjim jesenima. Uz KUD sa najdužim stažom na Vinkovačkim jesenima ove godine će nastupiti i Slovačko kulturno umjetničko društvo iz Soljana kojima će ovo biti prvi nastup na jesenima.

>> Sve spremno za 48. Vinkovačke jeseni

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije