Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjeduju tjednima

Više od 30 ozlijeđenih u sukobima policije i zdravstvenih radnika

Edit Piaf
17.05.2012.
u 08:07

Zdravstveni radnici žele poništavanje uredbe 1126 kojom vlada želi produljiti radno vrijeme sa šest na osam sati

Više od 30 prosvjednika ozlijeđeno je u sukobima s policijom u bolivijskom La Pazu. Žestoki sukob zdravstvenih radnika i policije samo je jedan u nizu u zadnjih nekoliko tjedana otkako je bolivijska vlada najavila da će radni dan zdravstvenih radnika sa dosadašnjih šest produljiti na osam sati, javlja Reuters.

Zdravstveni radnici žele poništavanje uredbe 1126 za koju smatraju da je naštetila njihovu dostojanstvu, i to ne samo liječnika i ostalih zdravstvenih radnika nego dostojanstvu svih građana Bolivije. Spremni su prosvjedovati na ulicama dok god se vlada ne odluči na poništavanje svoje odluke.

Iako je donesen novi zakon koji premašuje odredbu uredbe 1126, zdravstveni radnici ne odustaju od svojih prosvjeda jer se boje da će se produljeno radno vrijeme ipak nekako uvesti u zdravstveni sustav.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar million
million
09:23 17.05.2012.

Bravo Bolivijci ! Ljudi imaju dostojanstvo i ponos , nedaju se iskoristavati , nama da uvedu zakon da moramo 20 sati na dan raditi , mi bi kao ovce blejili i klimajuci glavom pristali na to bez da meknemo .

Avatar Stipo Li
Stipo Li
09:57 17.05.2012.

He he he .... barem ozljeđenim na licu mjesta ima tko pružiti profesionalnu prvu pomoć! :))))))

SI
sinaj
18:58 17.05.2012.

million je napisao/la: _____________________ Ma baš imaju dostojanstvo kad im je problem odraditi osam sati koliko rade i svi drugi. Najbolje da uopće ne moraju doći na radno mjesto, a da plaća ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije