Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicionalna gastronomska manifestacija

Više od 200 izlagača na ovogodišnjoj Bučijadi

Bučijada u Ivanić Gradu '18.
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/41
20.10.2018.
u 15:30

Od 13 do 17 sati u Sportskom parku Zelenjak je i vatrogasna Bučijada, koja uključuje vatrogasne igre s bučama za mališane: labirint, kuglana, drvo buča, gašenje vatre u bučama, spuštanje, koturanje...

Više od 200 izlagača ovaj je vikend zauzelo ulice Ivanić-Grada, gdje se danas otvorila tradicionalna gastronomska manifestacija, 14. Bučijada.

Okosnica manifestacije i ove godine je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča te ostalih eko-etno proizvoda, no posjetiteljima se nude i razni dodatni sadržaji. Svi koji dođu mogu isprobati vožnju tradicijskom i Buča kočijom, Bučko vlakićem, a organizatori su pripremili i igraonice te radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerte, promocije, etno program.

Čeka ih i bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru, a kušati se može i pivo od buče. Na glavnoj pozornici danas u 21.30 počinje i koncert T.B.F.-a, a sutra u 10.30 na nju će stati kuma 14. Bučijade Karmela Vukov Colić, koja će se poslije družiti s posjetiteljima.

Od 13 do 17 sati u Sportskom parku Zelenjak je i vatrogasna Bučijada, koja uključuje vatrogasne igre s bučama za mališane: labirint, kuglana, drvo buča, gašenje vatre u bučama, spuštanje, koturanje...

Manifestaciju je otvorio Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada, koji je istaknuo da će samo danas trideset tisuća posjetitelja doći na Bučijadu.

- U godinama koje su ispred nas očekujem da kroz pojačanje proizvodnje dobijemo još više OPG-ova i proizvođača koji će proizvodnju bučinog ulja i proizvoda od buče osiguravati svoju egzistenciju - kazao je Leš.

Otvorenju su prisustvovali i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, izaslanik predsjednika Vlade, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, Mate Granić i mnogi drugi. Bučijada traje još sutra do 16 sati, do Ivanića iz Zagreba vozi i Bučko-express – cijena povratne karte je 25 kuna.

>> Pogledajte video o najvećem sajmu u Hrvatskoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije