Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP u virovitici

Virovitički SDP: Stečaj u KIO Keramici neće riješiti probleme

'podravina - 160609- virovitica  - saborska zastupnica nada cavlovic smiljanec (sdp) napustila konstituirajucu sjednicu zupanijske skupstine viroviticko-podravske jer na istu nije pozvan njen kolega s
'dragutin santosi'
09.11.2011.
u 16:44

U slučaju KIO Keramike zakazao je cijeli sustav, smatra Nada Čavlović Smiljanec iz virovitičkog SDP-a.

– Država je mogla na vrijeme pomoći KIO Keramici u Orahovici u stečaju. Njezini najveći vjerovnici, HBOR i HPB, mogli su postati novim vlasnicima poduzeća i time odmah riješiti većinu problema zbog kojih su radnici danas u agoniji. No dogodilo se sljedeće – Keramika Modus kupila je KIO Keramiku u stečaju za 46 milijuna kuna i od vjerovnika poduzeća, HBOR-a, ona sada traži kredit kao pomoć pri kupnji – kazao je Vlatko Podnar, predsjednik orahovačkog SDP-a na konferenciji za novinare u srijedu u Virovitici.

Članovi županijskog SDP-a i gradskih ogranaka stranke iz Virovitice i Orahovice govorili su o gospodarskom aspektu svog izbornog programa te se osvrnuli na aktualne probleme vezane uz propalu orahovičku tvornicu keramičkih pločica. Nada Čavlović Smiljanec iz virovitičkog SDP-a rekla je da je u slučaju KIO Keramike zakazao cijeli sustav, od države do pojedinih institucija i da je stečaj koji je prekasno pokrenut samo politički akt koji neće riješiti stvarne probleme.

– Slučaj KIO Orahovice samo je jedan u nizu koji potvrđuje da je potrebno što prije mijenjati postojeće zakone i zaštititi radnike. U tom slučaju radnici bi imali prvenstvo u odnosu na druge vjerovnike, a svaki državni službenik i institucija koje su kao kontrola zakazali trebali bi snositi kaznenu odgovornost – predlaže N. Čavlović Smiljanec.

Komentara 5

Avatar seneka
seneka
18:03 09.11.2011.

Neka Jaca odriješi kesu,pa ćemo glasovati za njiha. Al u q.

UD
udrimuski
19:32 09.11.2011.

Ne treba mijenjati zakone, samo ih treba provoditi, uostalom pogledajte nam županiju, kako i po kojem principu se zapošljava i kako se napreduje. kakvo je tek stanje u svem ostalom onda... nažalost ONI napreduju a mi ostali u rikverc i to dobrih 30 godina. Ma šta više da pišem, gade mi se svi! neznam jel više ovi što kradu ili više ovi što znaju a šute!

ČE
četvrti
22:57 09.11.2011.

Čekajte, je li to ono poduzeće u kojemu je partijaš Kotromanović primao novac, a da nije ništa radio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije