Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vinkovački branitelj tužio Milorada Pupovca za govor mržnje, traži nadoknadu od 50.000 kuna

- Zbog govora mržnje i iznošenja laži o Domovinskom ratu i neistinitih tvrdnji u kojima Republiku Hrvatsku uspoređuje sa zloglasnom NDH, osjećam se loše, ne mogu normalno funkcionirati, izjavio je vinkovački profesor
30. kolovoza 2019. u 12:48 35 komentara 3883 prikaza
Stjepan Sertić ispred Općinskog suda u Vinkovcima
Foto: Novosti
Pogledajte galeriju 1/2

Vinkovački profesor kineziologije Stjepan Sertić, koji je i hrvatski branitelj, podnio je na općinskom sudu u Vinkovcima tužbu protiv predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca zbog nanošenja duševnih boli zbog kojih se proteklih dana nalazi u teškom psihičkom stanju. 

Milorad Pupovac HVIDR-a: 'Neka se Pupovac ispriča ili tražimo Plenkovića da raskine koaliciju'

Sertić, koji za sebe kaže kako nije član niti jedne političke stranke, pojašnjava kako mu se zdravstveno stanje pogoršalo jer „Pupovac svojim svakodnevnim javnim istupima u medijima, govorom mržnje, pozivanjem na podjele među građanima Republike Hrvatske, iznošenjem neistina o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, čini veliku štetu Hrvatskoj i Hrvatima“.

Ističe i kako ga posebno smetaju posljednje izjave Pupovca kada je rekao da je Hrvatska faktor nestabilnosti na području jugoistoka Europe kao i radi činjenice što je suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH.

Milorad Pupovac | Autor : Patrik Maček/Pixsell Foto: Patrik Maček/Pixsell

- Gospodin Pupovac je kao saborski zastupnik u Saboru Republike Hrvatske prisegnuo da će poštivati njezin Ustav i zakone i pridonositi boljitku svih njezinih građana, bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost i da će Hrvatsku u svijetu predstavljati kao samostalnu i suverenu državu, što on ne čini, već svojim političkim djelovanjem širi mržnju među građanima, vrijeđa Domovinski rat, hrvatske branitelje i sve svoje neistomišljenike. Zbog govora mržnje i iznošenja laži o Domovinskom ratu i neistinitih tvrdnji u kojima Republiku Hrvatsku uspoređuje sa zloglasnom NDH, osjećam se loše, ne mogu normalno funkcionirati, razdražljiv sam, osjećam se poniženo i rastreseno, patim od nesanice. Zbog svega gore navedenoga gospodin Pupovac je povrijedio i moju osobnost, sukladno čl. 1048 Zakona o obveznim odnosima i stoga sam ga odlučio tužiti, rekao je Sertić koji od Pupovca traži naknadu štete od 50.000 kuna, prenose Novosti.hr.

Najavio je i da će novac, ako sud presudi u njegovu korist, donirati vinkovaačkoj Udruzi osoba s invaliditetom „Bubamara“. Najavljuje kako se za slične korake spremaju još neki branitelji kao i braniteljske udruge.

PUPOVAC ZABRINUT Plenković i Pupovac razgovarali o napadima, premijer: 'Ponovio sam vrlo jasan stav'

Kaže i kako je radi svega morao posjetiti i liječnika od kojega je dobio uputnicu za prijem na psihijatrijski tretman.
 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka