Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVIDR-a:

'Neka se Pupovac ispriča ili tražimo Plenkovića da raskine koaliciju'

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.08.2019.
u 10:33

Pupovac je, kažu, zadnjim istupima prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije.

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e u petak je od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca zatražila javnu ispriku hrvatskim građanima zbog njegovih "sramotnih izjava", a u suprotnom od premijera Andreja Plenkovića traže da raskine koaliciju sa SDSS-om.

 Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata Republike Hrvatske (HVIDR-a) u priopćenju ističu kako najoštrije osuđuju Pupovčeve izjave iz intervjua za portal Radiosarajevo.ba da "Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo".

 U tome, kako je naveo Pupovac, "važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge".

Video - Braniteljske udruge o izjavama Milorada Pupovca

 Navedene i njegove izjave kojima je povukao poveznicu između sadašnje Hrvatske i režima NDH iz HVIDR-e smatraju sramotnima i neprimjerenima.

 Pupovac je, kažu, zadnjim istupima "prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije, današnje ponosne članice Europske unije".

 Stoga traže reakciju nadležnih institucija radi utvrđivanja elemenata Pupovčeve kaznene odgovornosti, posebice radi počinjenja kaznenog djela povrede ugleda RH.

 "Od Milorada Pupovca zahtijevamo žurnu javnu ispriku svim građanima RH, a ukoliko imenovani to ne učini, ovim putem tražimo od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića donošenje odluke o raskidu koalicije sa strankom SDSS, budući da ista nije smijenila, niti se ogradila od sramotnih protuzakonitih i protuustavnih izjava gore imenovanog predsjednika Pupovca", zaključuju u HVIDR-i.

Ključne riječi

Komentara 120

ME
Mesko
10:46 30.08.2019.

Pupi stalno ponavlja da je on "jezičak na vagi svake vlade" . A potom melje kako je vlada ustašoidna a on - ugrožen.

SB
sbrekusa
10:39 30.08.2019.

doci ce kraj i remetilackom faktoru politike u hrvata...

Avatar berija1
berija1
12:45 30.08.2019.

Pupovac i huligani (svastičari ) rade koordinirano ruku pod ruku, nema tu velike razlike! I ta takozvana desnica napada Pupovca 70% samo kak bi srusili ovu vladu, nema razlike izmedju njih i levice, drzava im je sporedna , sto je vlada uspjesnija veci su napadi. Pupovac gubi zivce i bolje nek se povuce iz politike, sto je on jezicak na vagi kriva je samo i jedino turbodesnica koja za svake izbore upropasti 20 - 30 % desnih glasova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije