Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUPOVAC ZABRINUT

Plenković i Pupovac razgovarali o napadima, premijer: 'Ponovio sam vrlo jasan stav'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/11
29.08.2019.
u 20:42

Rekao je opet da u Hrvatskoj nema klime netrpeljivosti prema manjinama i ponovno je odbacio usporedbe s NDH

Premijer Andrej Plenković rekao je da je razgovarao s Miloradom Pupovcem o napadima na pripadnike srpske nacionalne manjine i njegovih izjava o sličnostima današnje Hrvatske s NDH.

- Sastali smo se i razgovarali, iskazao je svoju zabrinutost zbog incidenata koji su se dogodili, što razumijem. Ponovio sam vrlo jasan stav koji sam kazao i na današnjoj sjednici Vlade - rekao je predsjednik Vlade novinarima u Varaždinu.

Rekao je opet da u Hrvatskoj nema klime netrpeljivosti prema manjinama i ponovno je odbacio usporedbe s NDH.

- Vlada je osudila incidente, policija je brzo reagirala i očekuje da krivci budu kažnjeni. Treba raditi na rastu gospodarstva, socijalne uključivosti i harmoničnog funkcioniranja normalnog, tolerantnog, europskog društva - poručio je.

Na pitanje je li se čuo s Lovrom Kuščevićem, za kojeg se traži skidanje imuniteta, rekao je da se danas nisu čuli. Zahtjev za skidanje imuniteta uobičajena je procedura, rekao je, i tek treba vidjeti što će biti. Ako treba čut ćemo se, dodao je.

 Mislim da smo još u najavnoj fazi bilo kakvih zaključaka koji bi mogli biti bilo kakvog kategoričnog karaktera - rekao je o Kuščeviću premijer i dodao da je zahtjev za skidanje imuniteta uobičajeni postupak, a očekuje se i rutinska reakcija saborskog odbora. 

Plenković je odgovorio i na pitanje što misli o komentaru SDP-a da je rekonstrukcija Vlade bila prikrivanje kriminala. Kazao je da SDP nakon tri godine vlasti nije bila ni blizu rejtinga koji ima HDZ. Bilo bi bolje da se osvrnu na svoju stečevinu i bili bi manje spremni docirati.

- Imaju dva okvira, jedan je korupcija, to im je osnovna pjesma, a onda kad to završi su ideološke teme i polarizacija društva - istaknuo je.

- Za razliku od njih, HDZ i Vlada koju vodi ostvaruje gospodarske rezultate u svim područjima, socijalnu uključivost, regionalni razvoj, a u europskoj politici Hrvatska igra utakmicu iznad svoje težine, dodao je Plenković.

- Mi ćemo nastaviti s našom razboritom, uključivom i razumnom politikom, a oni imaju te dvije pjesmice koje koriste, bilo bi bolje da razrade konkretna rješenja - kazao je.

Predsjednik Vlade bio je i na svečanom potpisivanju ugovora o prijenosu prava vlasništva Sveučilištu Sjever nad nekretninama, dijelu bivše vojarne Ivan Drašković u Varaždinu, u svrhu osiguranja i izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za potrebe obavljanja znanstveno-nastavne djelatnosti.

U pratnji predsjendika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, zastupnika i ministara, župana Radimira Čačića i gradonačelnika Ivana Čehoka, prošetao se i po Špancirfestu, manifestaciji koja traje do nedjelje u Varaždinu. U opuštenoj atmosferi fotografirao se s građanima.

 

 

Komentara 83

Avatar antimaterija
antimaterija
19:06 29.08.2019.

Smjesta izbaciti Pupovca iz koalicije i to na isti način kao i Most! Čovjek ne može toliko odurno vrijeđati i klevetati zemlju i građane koji ga plaćaju i onda i dalje biti dio vlasti!

AV
Avaz
19:11 29.08.2019.

Kako je letio Most kad je htio lustraciju i kontrolu borg skupine. Kad su očevi u pitanju onda nema odlaganja a kad RH ima vremena

AV
Avaz
19:09 29.08.2019.

Da je RH pravna država tvoj kompić pupovac bi dobio kaznenu prijava i nebi bilo potrebe da mu gladiš m..... Jado izbaci ga iz Vlade i točka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije