Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac iz EU fondova

Vinkovačka bolnica sa 16,5 milijuna kuna opremila dva odjela

Opća bolnica Vinkovci
Foto: Branimir Bradarić
1/2
30.11.2018.
u 18:03

Kroz ovaj projekt veći broj pacijenata biti će zbrinut kroz dnevne bolnice oftalmologije i kirurgije, dijagnostički te kroz terapijske postupke, kaže ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić

Kroz Operativni program 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020' Opća županijska bolnica Vinkovci opremila je dva odjela dnevnih bolnica – za oftamologiju i kirurgiju.

– Radi se o projektu vrijednom 16,5 milijuna kuna kroz koji smo za bolnicu osigurali niz opreme kakvu do sada nismo imali na raspolaganju. Kroz ovaj projekt veći broj pacijenata biti će zbrinut kroz dnevne bolnice oftalmologije i kirurgije, dijagnostički te kroz terapijske postupke. U isto vrijeme s povećanjem broja zbrinutih pacijenata u dnevnim bolnicama smanjit će se broj bolesnika na akutnim bolničkim odjelima što će u konačnici pridonijeti općem smanjenju troškova bolnice – rekao je ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić spominjući brojnu medicinsku opremu koju su osigurali na ovaj način.

Šporčić je najavio i niz novih bolničkih projekata koje planiraju realizirati u budućnosti poput energetske učinkovitosti i smanjena režijskih troškova bolnice. Inače,  vinkovačkoj bolnici gravitira više od 120.000 pacijenata iz Vukovarsko-srijemske županije i bosanske Posavine.

Pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Dragan Jelić rekao je kako je projekt vinkovačke bolnice tek jedan od 50-ak potpisanih projekata iz programa Ministarstva zdravstva, a u sklopu operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija'.

– Trenutačno nam je na raspolaganju više od dvije milijarde kuna za različite projekte i to ponajviše za projekte kao što su gradnja, dogradnja i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija. Koliko su ta financijska sredstva Hrvatskoj potrebna, dokaz je da je od te dvije milijarde kuna iskorišteno gotovo 1,7 milijarda – rekao je Jelić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije