Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda Županijskog suda u Rijeci

Vinka i Mirko Cetinski zbog nedostatka dokaza proglašeni nevinima i oslobođeni svih optužbi

Mirko i Vinka Cetinski
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
10.02.2017.
u 13:07

Prema optužnici teretilo ih se da su na temelju oporuka, darovnice i potvrda, kao zakonite prihode Mirka i Vinke Cetinski prihvatili iznose od ukupno 2,230.000 eura, 1,055.000 američkih dolara i 460.000 njemačkih maraka

Supružnici Vinka i Mirko Cetinski danas su na Županijskom sudu u Rijeci oslobođeni svih optužbi za krivotvorenje isprava te poticanje poreznika na zlouporabu položaja. 

Podsjetimo, USKOK je teretio porezne inspektore Mirjanu Grijak i Silva Jelenčića da su od 29. kolovoza 2011. do 12. srpnja 2013. u Rijeci i Rovinju, na traženje supružnika Cetinski, tijekom nadzora koji su bili dužni provesti sukladno Zakonu o porezu na dohodak, prihvatili neistinite izjave te nevjerodostojne i krivotvorene isprave o zakonitosti stjecanja imovine i izvorima prihoda koje su im Mirko i Vinka Cetinski tijekom nadzora predavali.

Prema optužnici, teretilo ih se da su na temelju oporuka, darovnice i potvrda, kao zakonite prihode Mirka i Vinke Cetinski prihvatili iznose od ukupno 2,230.000 eura, 1,055.000 američkih dolara i 460.000 njemačkih maraka.

Vijeće riječkog Županijskog suda kojim je predsjedala sutkinja Ika Šarić sve optužene je oslobodilo optužbi zbog nedostatka dokaza.

>> Vinka Cetinski mora isplatiti 66 milijuna kuna poduzetniku Danku Končaru

>> Vinka Cetinski oslobođena optužbe da je pustošila šume kod Rovinja

Komentara 11

XN
xnet0822
21:11 10.02.2017.

Zato će Končar sad platiti njima odštetu zbog kleveta !

PI
prava istina
15:30 10.02.2017.

Nakon svega se pitamo tko će i da li će odgovarati onaj tko je prijavio Cetinske, novinare koji su blatili obitelj i smatrali ih krivim bez da su pričekali da budu pravomoćno osuđeni ili oslobođeni. Novinari su lešinari koji još žive životinje žderu. Itkakako sam isprobala svu stravu koju mogu novinari učiniti. Čak i do toga da je sudac sam priznao da je morao tako presuditi i da nije imao izbora. Sve za zadovoljavanje javnosti i sistema. Odležala sam preko 4 godina robije niti najmanje kriva, čak i sa izmišljenim osudama i presudama i potpuno nemoćna. Okrutno je ovo društvo i prokleto.

SO
Somelier
11:13 12.02.2017.

Eto to je naše pravosuđe. Na temelju novinskih članaka se kod nas zatvaraju ljudi, praktično bez dokaza. To više liči na ono. Mi vas okrivljujemo a vi dokažite ba niste krivi. Već viđeno u bivšemu sistemu. Bravo za obitelj Cetinski. Materijalno se čovijek može oporaviti ali duševno jako teško. Za takove stvari moraju padati ministri i državni tužitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije