Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vilim Ribić: Vlada radi suprotno programu HDZ-a

Sindikati pretpostavljaju da će Izmjenama ZOR-a Vlada staviti kolektivni ugovor izvan snage dan po njegovu isteku, a to bi bilo 1. kolovoza.
14. svibnja 2010. u 13:07 6 komentara 2 prikaza
Vilim Ribić
Foto: Arhiv VL-a

Matica hrvatskih sindikata pridružit će se svesindikalnom saboru, potvrdio je danas Vilim Ribić, predsjednik Matice, na konferenciji za novinare sazvanoj zbog Vladine namjere da pod svaku cijenu izbjegne isplatu regresa, božićnice i dara za djecu državnim i javnim službenicima.  

Sindikati pretpostavljaju da će Izmjenama ZOR-a Vlada staviti kolektivni ugovor izvan snage dan po njegovu isteku, a to bi bilo 1. kolovoza, iako je svugdje i uvijek praksa da on vrijedi po pola godine ili godinu nakon isteka, dok se ne ispregovara novi.

Takvim bi potezom Vlada eliminirala mogućnost tužbi zbog neisplate božićnica, dok tužbe u slučaju neisplate regresa (koji mora biti isplaćen do 30. lipnja) ne može spriječiti.

- Ono što Vlada namjerava je ispod svih civilizacijskih kriterija  - poručuje Vilim Ribić i ističe kako je javna potrošnja u Hrvatskoj, prema podacima Eurostata, jedna od najmanjih u Europi, iznosi 9,8 posto BDP-a.

Daljnjim smanjivanjem žrtve će biti građani jer se neće ulagati u zdravstvo i školstvo.

- Ovo je demontaža socijalne države! To je potpuno suprotno programu HDZ-a i ustavnom određenju ove zemlje! Vlada ne zna što radi, ne kormilari već pluta nesvjesna svojih postupaka i jedini kriteriji su joj kratkoročni učinci na javnost  - optužuje Ribić. Obrušio se na ministra Ivana Šukera, upozorivši da on nijedne pregovore od 2004. naovamo nije uspješno završio, nijedan ugovor potpisao sa sindikatima, već su dogovori postignuti  tek kad bi ministar bio "gurnut u zapećak".

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • medmed:

    ma taj ribič je gotovan i boli ga k**** za radnika bitno mu je da on ima 12 tisuća kuna plaću i boli ga

  • -obrisani-:

    ribic idiot-bolje ti je da ides v ribiciju da te radnici ne hrane krepav bi od gladi, sad taj mugac veli: VLADA RADI PROTIV HDZ-a, kaj tebe briga ako i radi, to je vlada hrvatske a ne HDz ili tvoje ... prikaži još! komunisticke prcije.

  • jurka:

    http://h-alter.org/vijesti/hrvatska/je-li-bas-ribic-najveci-ribic