Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vilibor o Viliju: Nakon Kujundžića dolazi Kujundžić

odao je kako bi želio pitati ministra Beroša što misli o smjeni ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala, podupire li je i što misli o koaliciji zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića koja ga, kako je rekao, protupravno pravnim nasiljem želi smijeniti.
31. siječnja 2020. u 14:44 10 komentara 984 prikaza
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Živog zida i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić rekao je u petak o imenovanju novog ministra zdravstva Vilija Beroša da "nakon Kujundžića dolazi Kujundžić" jer smatra da je kao njegov pomoćnik znao sve o "nefunkcionalnosti sustava, demontaži HZZO-a, listi čekanja i incidentima".

Vili Beroš Novi ministar zdravstva Beroš: Danas imamo sastanak kriznog stožera zbog koronavirusa

"Sada bi takva osoba kao nešto trebala promijeniti. Mi u to jednostavno ne vjerujemo, zdravstevna politika je zapravo demontaža zdravstvenog sustava i nažalost će se nastaviti", izjavio je Sinčić novinarima u Hrvatskome saboru. 

Dodao je kako bi želio pitati ministra Beroša što misli o smjeni ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala, podupire li je i što misli o koaliciji zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića koja ga, kako je rekao, protupravno pravnim nasiljem želi smijeniti.

Sinčić je najavio podizanje kaznene prijave protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika uprave CIOS-a Petra Pripuza zbog kaznenih djela ugrožavanja okoliša otpadom i protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine. Pritom je citirao članak zakona u kojem stoji da "tko protivno propisima odbacuje, odlaže, sakuplja, skladišti, obrađuje, uvozi, izvozi, prevozi otpad, s njime gospodari ili postupa na način koji može trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću zraka, tla, podzemlja, vode ili mora, ugroziti na širem području životinje, bilje ili ugroziti zdravlje i živote ljudi, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".

Milan Bandić Postupak protiv Marića Povjerenstvo provjerava Bandićevu imovinsku karticu, nakon prijave o stanu

Podsjetio je da su nakon požara na Jakuševcu upozorili kako se sumnja da se nije postupalo u skladu s direktivama Europske unije koje su propisale zaštitu zraka i ugrađene su u hrvatske zakone o zaštiti zraka.

"Sada smo prilično sigurni u to i zato podnosimo kaznenu prijavu", poručio je Sinčić. Ustvrdio je da je neadekvatno skladištenje otpada i da nema uređaja kojima bi se adekvatno mjerilo zagađenje zraka kako je propisala Direktiva, a ni sustav upozorenja nije primjeren pa je zakazao i građani nisu bili informirani.

"To je peti požar u posljednjih nekoliko godina i najgore je da je stanje nepromijenjeno i ništa se u organizaciji i infrastrukturi nije promijenilo i možemo očekivati buduće požare i zagađenje zraka", upozorio je Sinčić. Dodao je da upravo zato podižu kaznene prijave te očekuju da će Državno odvjetništvo postupiti po zakonu i direktivama kojima je uređeno pitanje zaštite zraka. 

VIDEO Ivan Vilibor Sinčić o korupciji

 

Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Bruno_Bear1:

    Nije zadovoljan vječiti parazit koji je ovoj državi činio samo štetu. kKliko navaca smo izdvojili za školovanje ovog maloumnika i ništa nije napravio i dalje ostao blesav, ali mu ne smeta hrvatska Kuna i Euro zbog kojih je srušio nakaradnu strančicu.

  • Vlaskoulicanec:

    Zapravo bi ja zel njegovog bivšeg pajdaša Pernara za ministra zdravstva. Zdravstvo bi onda bilo sanirano u roku keks: svaki Hrvat bi dobil jednu tabletu aspirina i jednu tabletu c vitamina dnevno i više nam ne bi trebale ni bolnice ... prikaži još! ni ambulante. I uštedili bi milijarde!

  • bergorest:

    Da nnema sinčića, pernara, juričana, beljaka i brojnih sličnih trebalo bi ih izmisliti za komunjarski angažirane medije