Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKLJUČENA S RASPRAVE

Vidović Krišto pisala Jandrokoviću: Istina se ne može zabraniti. Vaša nervozna reakcija posljedica je straha

Zagreb: Karolina Vidović Krišto govorila o temi Opoziv ministra Zdravka Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.11.2022.
u 10:34

Vidović Krišto je jučer tijekom odgovaranja premijera Andreja Plenkovića na jednu zastupničku repliku, prišla tajnici plenarne sjednice te joj nešto šaputala zbog čega joj je Jandroković rekao da ne ometa premijera te da se makne

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković jučer zastupnici Karolini Vidović Krišto oduzeo mogućnost sudjelovanja u raspravi o državnom proračunu zbog tri opomene, ona mu je danas poslala pismo. 

Vidović Krišto je tijekom odgovaranja premijera Andreja Plenkovića na jednu zastupničku repliku, prišla tajnici plenarne sjednice te joj nešto šaputala zbog čega joj je Jandroković rekao da ne ometa premijera te da se makne. Dao joj je i opomenu, a s obzirom da je prije toga imala već dvije opomene, izgubila je mogućnost sudjelovanja u raspravi. Jandroković joj je rekao da uvijek radi incidente kako bi privukla pažnju pa je Vidović Krišto napustila sabornicu. 

Njezino pismo prenosimo u cijelosti: 

'Poštovani gospodine Jandrokoviću,

Vaše jučerašnje nasilničko, te nadasve protudemokratsko vođenje sjednice Hrvatskog sabora za svaku je osudu. Vaše djelovanje jest izravno nanošenje štete hrvatskim građanima.

Hrvatski Sabor vodite s ciljem zaštite korupcije i privilegija uske skupine moćnika, a protiv interesa ogromne većine hrvatskih građana. Ni jedan parlament u Europskoj uniji nije na ovaj način onesposobljen u radu kao što je to Hrvatski sabor pod Vašim vodstvom.

Hrvatski Sabor nije sam sebi svrha, niti postoji kako biste Vi i Vaša struktura lagodno živjeli. Sabor ima svoju misiju, a ona je raditi u ime, i u interesu hrvatskih građana, primjenjujući demokratske standarde, te, poštujući Ustav i Poslovnik, nadzirati izvršnu vlast. 

Svakodnevno primam pritužbe i informacije o zlouporabama u svim segmentima hrvatskog društva, koje su moguće zbog blokade institucija, a u prvom redu blokade rada Sabora.

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

 

Upravo ovih dana izviještena sam od zaposlenika Hrvatske pošte da ste osobno, s direktorom Hrvatske pošte, izvjesnim g. Čulom, upleteni u sumnjive radnje, koje upućuju na to da je riječ o korupciji.

Vaša jučerašnja nervozna i nepristojna reakcija na moje redovno zastupničko djelovanje, jest posljedica Vašega straha od razotkrivanja Vaših zlouporaba i zaštite korupcije koju činite blokadom rada Sabora.

Moje jučerašnje pitanje premijeru Plenkoviću je i Vas duboko uznemirilo, jer transparentnost i vladavina prava kod Vas i Plenkovića izaziva paniku.

Pokušaj skrivanja nepodnošljive društvene nepravde, te ušutkavanjem spriječiti iznošenje argumenata o upletenosti u gramzljivu korupciju Vaših struktura, neće Vam uspjeti.

Istina se ne može zabraniti. To su pokušavale različite osobe kroz cijelu ljudsku povijest, ali je istina uvijek izašla na vidjelo.

Istina je, pak, da ste Vi i Vaše strukture blokirali sve institucije u Hrvatskoj, a pravosuđe ste pretvorili u „tjelohranitelje“ korupcije, što je dovelo do neviđenog urušavanja standarda hrvatskih građana.

Zbog korupcije su u Hrvatskoj profesori, učitelji, policajci i zdravstveni djelatnici postali kategorija siromašnih građana, ali zato Vi i Vaš Plenković živite luksuzno i bogato, pa tako imate vozni park kao da ste dužnosnici Švedske ili Njemačke.

Ja zasigurno neću tolerirati bezakonje i gramzljivi lopovluk koji nanosi nepodnošljivu nepravdu svim poštenim hrvatskim građanima.

Hrvatsku nismo stvarali da bi uska skupina živjela u izobilju, a ogromna većina u siromaštvu i nepravdi.

Jednakost pred zakonom te funkcionalna vladavina prava jesu pravo hrvatskih građana koje ćemo uspostaviti u Hrvatskoj.

Svakom zabranom redovnog parlamentarnog djelovanja nanosite štetu Hrvatskoj, ali i povećavate obim svojih osobnih nedjela koje ste nanijeli Hrvatskoj, od vremena Sanadera do današnjeg korumpiranog Plenkovićevsko-Pupovčevsko-Šeparovićevskog sustava.

Neka Vam sudbina Ive Sanadera bude pouka da svakoj nepravdi i gramzljivosti dođe kraj.' 

VIDEO Karolina Vidović Krišto izbačena iz Sabora. 'Odradili ste svoju predstavu, sigurno ćete biti u medijima'

Komentara 29

GO
goran2hr
14:41 24.11.2022.

Bravo Karolina! A sad, na vrijeme, počnite sa dogovorom oko zajedničkog izlaska na izbore sa DP-om i Suverenistima. To bi bio put u pravom smjeru.

VI
vito100
13:58 24.11.2022.

meni se čini da je njonjo mason=? može li netko potvrditi moju pretpostavku

TI
Tinček
12:09 24.11.2022.

Kada vođa govori, raja mora šutjeti. Sabor je ionako samo pozornica i niš koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije