Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vidošević: Od Mesića u Europi veće ovlasti ima samo Sarkozy

vidošević
Filip Brala/Pixsell
16.12.2009.
u 13:33

Ni predsjednik niti naša diplomacija nisu bili dovoljno učinkoviti u kontaktima s drugim državama, kazao je u Zadru neovisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević.

ZADAR - Iako su ovlasti hrvatskoga predsjednika smanjene, one su još uvijek velike. Štoviše, od predsjednika Mesića u Europi veće ovlasti ima samo francuski predsjednik Sarkozy, kazao je danas u Zadru neovisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević odgovarajući na pitanje što će uopće moći napraviti pobijedi li na predsjedničkim izborima.

- Želio bih istaknuti kako se dosad nije koristila mogućnost da hrvatski predsjednik sazove sastanak s predsjednikom Vlade, Hrvatskog sabora, guvernerom HNB-a ili  predsjednicima Vrhovnog i Ustavnog suda. Na tim sastancima može se mnogo toga dogovoriti i potaknuti promjene - istaknuo je Vidošević koji tvrdi da predsjednik mora biti moralni autoritet i imati znanje.

 - Ni predsjednik ni naša diplomacija nisu bili dovoljno učinkoviti u kontaktima s drugim državama. Rezultat posjeta bogatoj državi mora biti privlačenje barem jednog investitora u Hrvatsku, a rezultat posjeta siromašnijoj zemlji jest ugovaranje prodaje jednog ili više hrvatskih proizvoda - kazao je Vidošević i dodao kako je Hrvatska trenutačno pred bankrotom jer se ne može platiti niti jedna lipa kredita.

Inače, Vidošević se jutros po dolasku u Zadar prevezao barkom kojom upravlja barkarijol s Brodarice u povijesnu jezgru grada, potom ga je primio nadbiskup mons. Ivan Prenđa. Zatim je na Caritasovu štandu na Narodnom trgu od zadarskog župana Stipe Zrilića, koji je bio jedan od prodavača, kupio ružičastu krunicu i dva srca, a kupovao je i na zadarskoj zelenoj tržnici.

Komentara 48

RE
respeckt51
14:48 16.12.2009.

Za stvaranje Hrvatske drzave zasluzan je FRANJO TUDJMAN, za otpor i dobiveni rat od okupacije i agresora zasluzan je FRANJO TUDJMAN. Za spas HRVATSKE DRZAVE od propasti, za vracanje ponosa i ujedinjenje svih Hrvata trebamo MIROSLAVA TUDJMANA. Vidosevicu ti nemas vremena za predsjednicko mjesto, jer se moras brinuti o svojim milijunima. Jedino sto bi mogao napraviti za vrijeme kao predsjednik, da si te svoje milijune udvostrucis, a to bi znacilo Hrvatsku jos vise opljackas.

BL
blaster
19:18 16.12.2009.

u potpunosti se slažem sa gosp. Vidoševićem.. čovjek je na mjestu i pametno govori!!

WE
webber17
16:13 16.12.2009.

Kod nas se Nadan Vidošević priprema za predsjednika države. Iako mnogi misle da su Upravni odbori institucije za uhljebljavanje partijskih drugova, njihova je uloga mnogo veća. Na primjeru Jadrantekstila i Vidoševićeve majke vidi se da su to tijela koja zapravo služe za odobravanje uništavanja državnih poduzeća – i to uz nagradu. Hrvatska je na žalost država izrasla na pljački koja se može usporediti samo s pljačkom koja se dogodila u Rusiji nakon propasti Sovjetskog Saveza. Hrvatska danas ima jednog Keruma koji se sprema za položaj splitskog gradonačelnika a samo jedan od stotinu Splićana u stanju je prisjetiti se da je Kerumovo bogatstvo posve banalnog porijekla. Stekao ga je naime prodajom humanitarne pomoći u vlastitih par trgovina u Splitu i okolici. Od Keruma do Vidoševića, od Lukovića do Škegre, od Ante Markovića do Vanje Špiljka, Hrvatska se vrti u devetom krugu pljačkaškog pakla. Očajnički nastojeći imitirati ove uzore, današnji se politički vrh ne libi lamentirati o nastavljaju ove prakse mutnih poteza iako nitko među njima u ozbiljnom svijetu ne bi bio u stanju objasniti odakle im imovina. Dok ide, ide... Slučaj Vidošević a posebno pokušaj prijetnji i otkupa inkriminirajuće dokumentacije za milijun kuna mali su detalj kako funkcionira današnja hrvatska država i njezina politika. Tobože civilizirano, europski, u okvirima pravne države a zapravo kriminalno, balkanski i bez traga pravne države. Kriminalci koji su i tužitelji i suci, kriminalna skupina u kojoj su svi isti, u kojoj su svi povezani istim kriminalnim interesima ali i pokriveni zakonskim oprostima, u kojoj su politika, policija, suci pripadnici iste bande kao u vrijeme najuspješnijih dana američke mafije; to je današnja Hrvatska. Nadamo se da će ovaj tekst barem nekoga skaniti od pogrešnog poteza kad se bude glasovalo o sljedećem hrvatskom predsjedniku. A uz Božju pomoć, možda tekst bude inspiracija i nekom istražitelju ili Uskoku ako ova država ikada počne izvlačiti se iz gliba u kojem se nalazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije