Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Škrlec:

VIDEO 'Žalosno je da regionalna suradnja potpuno izostaje u strateškim dokumentima'

Hrvatska kakvu trebamo
Foto: Screenshot VL
1/2
04.03.2019.
u 11:40

- Gospodarenje otpadom, energija, kolektivna proizvodnja energije na lokalnoj razini je nešto što bi trebalo biti prisutno u Hrvatskoj u idućih deset godina - zaključio je Škrlec

Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec održao je tematsko izlaganje o ekologiji na današnjoj Večernjakovoj konferenciji Hrvatska kakvu trebamo.

 

- U zelenoj knjizi, dokumentu koji je Vlada poslala u EK, nema ni riječi o energetskoj tranziciji - rekao je Škrlec.

Konkretne brojke dovode do iznenađujućih saznanja. Emisije stakleničkih plinova ostaju iste ili se čak povećavaju, unatoč padu broja stanovnika. Osvrnuo se i na istraživanje nafte i plina u Dinaridima i Jadranu. Škrlec je rekao da lokalne zajednice gdje se želi istraživati nafta i plin isto tako mogu imati prihod od instalacija solarnih ili vjetroelektrana.

Pogledajte izlaganje:

- Hrvatski otoci uopće ne postoje u tim dokumentima, a hrvatski otoci su među 26 otoka koji su dobili novce od EU kako bi pokrenuli četvrtu industrijsku revoluciju - rekao je Škrlec.

- Žalosno je da regionalna suradnja potpuno izostaje u tim strateškim dokumentima - također je istaknuo.

- Gospodarenje otpadom, energija, kolektivna proizvodnja energije na lokalnoj razini je nešto što bi trebalo biti prisutno u Hrvatskoj u idućih deset godina - zaključio je.

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:00 05.03.2019.

Da, zato jer vi mislite da su nasa regija zemlje treceg svijeta poput bosne I srbije, a ne Madjarska, Austrija ili Italija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije