Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZDRAV ŠEFU DORH-A

VIDEO Turudiću na cesti vikali 'Di si radosti': Pogledajte kako je on na to reagirao

Zagreb: Ivan Turudić došao u Banske dvore
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/12
01.03.2024.
u 09:30

"Di si radosti", da podsjetimo, jedna je od poruka koju je Turudić razmjenjivao s Josipom Pleslić ex Rimac, aktualnom USKOK-ovom optuženicom u Aferi Vjetroelektrane.

Netko je snimio Ivana Turudića, novog glavnog državnog odvjetnika, u šetnji Zagrebu, a tom se prilikom nepoznata osoba odlučila našaliti s njime. Na snimci, koja je brzo postala viralna na društvenim mrežama, može se čuti kako muškarci iz automobila Turudiću dovikuju "Di si radosti", na što je on pogledao prema njima i nastavio dalje.

"Di si radosti", da podsjetimo, jedna je od poruka koju je Turudić razmjenjivao s Josipom Pleslić ex Rimac, aktualnom USKOK-ovom optuženicom u Aferi Vjetroelektrane. Poruke je objavio Jutarnji list, a izazvale su brojne reakcije. Turudić i Rimac poruke su navodno godinama razmjenjivali te su se i više puta susreli. Te su susrete, sudeći prema porukama, oboje inicirali. 

Nakon što su poruke procurile u javnost, Turudić je u Dnevniku Nove TV komentirao svoj odnos s Rimac. Tada je istaknuo kako ona nije bila pod istragom kada su komunicirali. "Nisam lagao. Kada sam govorio da nisam posebno dobar s njom, to se odnosilo na 2015. godinu kada me netko snimio u jednom lokalu u centru Zagreba. Mi smo postali dobri poznanici, znali bi se dopisivati, to je očigledno, znali bi popiti kavu", rekao je. Rimac, kako on navodi, ima osebujan izričaj te se njemu obraća s "radosti" što je, dodaje, njezin izbor.

Osim s Rimac, Turudić se sastajao, otkrilo se nedavno, i sa Zdravkom Mamićem, bjeguncem pred hrvatskim pravosuđem. "Zdravko Mamić jest tada izašao iz istražnog zatvora. On je dva puta došao pred moju zgradu. Provozali smo se autom. On je počeo kukati kako se protiv njega vodi postupak, kad on priča, onda sugovornik nema puno prostora. Teatralno je rekao da se kune da može opravdati svaku lipu. Pitao sam ga čega se onda boji, to je bio sukus razgovora. Nakon toga vrlo brzo je Mamić ponovno završio u istražnom zatvoru. Jesam li mu pogodovao onda? Jesam li tražio koga da mu ne odredi istražni zatvor?" pravdao se na N1 televiziji tada Turudić, nakon čega je dodao i da ga je ponijela emocija. 

VEZANI ČLANCI:

"Nisam naivan u svom poslu, ali vrlo sam naivan u odnosu s nekim ljudima. Dopustio sam u životu da me puno ljudi prevari", kazao je. Dodao je i kako ga je SOA upitala o susretu s Mamićem i da je on rekao sve te da je prošao sigurnosnu provjeru. "Jamčim da ću biti samostalan i neovisan. Ja sam emancipiran danas, nemam nikakav dug prema onima koji su me imenovali. To je njihova politička odluka. Neovisan sam od te političke odluke. Radit ću svoj posao časno i pošteno, neću nikome pakovati", obećao je novi državni odvjetnik.

VIDEO Milanović: 'Zamislite Turudića s ovlastima europskog tužitelja, morali bismo se svi početi naoružavati'

Komentara 7

DU
Deleted user
11:18 01.03.2024.

Turudiću vikali muškarci iz auta:"Di si radosti"? On je pogledao i nastavio dalje. Dobro. I što sad? Nisam razumio poantu.

MA
marijanaana
10:32 01.03.2024.

Turudiću svako dobro, a tko je bez grijeha neka baci kamen

BA
BartolomejIV
10:41 01.03.2024.

Kako je slučajni vikao svom miljeniku šuškavcu Dobroniću, najgorem suci trgovačkog suda 'Di si radosti' i ugrao mu mjesto predsjednika Vrhovnog suda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije