Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PRIOPĆENJE S PANTOVČAKA

Milanović postavio ultimatum Plenkoviću: 'O imenu novog šefa SOA-e možemo razgovarati tek nakon ovoga'

Sibinj: Predsjednik Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja 89. obljetnice "Sibinjskih žrtava"
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/9
29.02.2024.
u 15:39

"Predsjednik pozdravlja odluku Vlade da predloži general-bojnika Kundida za načelnika GS OSRH, a dogovor o imenovanju ravnatelja SOA-e u ovom trenutku ne postoji", javljaju s Pantovčaka.

Predsjednik Zoran Milanović poslao je novo priopćenje javnosti. Prenosimo ga u cijelosti.

"Predsjednik Republike Zoran Milanović pozdravlja odluku Vlade RH da predloži general-bojnika Tihomira Kundida, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Štoviše, predsjednik poziva sve sudionike u procesu biranja načelnika GS OSRH na žurno postupanje budući da sadašnjem načelniku GS OSRH admiralu Robertu Hranju mandat istječe danas u ponoć, a kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje OSRH-a.

S obzirom na to da je u kontekstu postupka imenovanja načelnika GS OSRH predsjednik Vlade danas govorio i o navodnom dogovoru oko imenovanja ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije, obavještavamo javnost kako u ovom trenutku ne postoji dogovor oko imenovanja ravnatelja SOA-e. Stav je predsjednika Republike Hrvatske kako se prije bilo kakvog razgovora o imenu ravnatelja SOA-e mora provesti detaljna analiza (ne)postupanja SOA-e prilikom imenovanja Ivana Turudića na dužnost Glavnog državnog odvjetnika i prema potrebi provesti promjene kako u unutarnjoj organizaciji SOA-e, tako i promjene pravnog okvira za postupanje Agencije.

Tek nakon provođenja spomenutog, može se razgovarati o imenu ravnatelja SOA-e čiji mandat traje do 6. svibnja 2024. godine. Takav stav Predsjednika Republike ne samo da je već više puta javno izrečen nego je jasno iznesen i predstavnicima Vlade RH", poručuju s Pantovčaka.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković rekao je kako će Vlada danas sukladno zakonu, a u dogovoru s predsjednikom Republike Hrvatske, predložiti novog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH - generala Tihomira Kundida, istaknuvši da on ima vrlo kvalitetnu karijeru i poštuju njegov doprinos.

Dodao je kako će taj prijedlog Vlada RH formalno proslijediti nadležnom Odboru za obranu u Hrvatskom saboru. "Riječ je o prijedlogu kandidata kojeg je sugerirao u dogovoru s ministrom obrane Ivanom Anušićem predsjednik Republike Zoran Milanović i razumijemo da je taj prijedlog želja predsjednika RH", istaknuo je uvodno premijer Plenković na sjednici Vlade u četvrtak.

Naveo je kako je riječ o časniku Hrvatske vojske, hrvatskom branitelju, pripadniku 2. gardijske brigade HV-a s kasnije vrlo kvalitetnom karijerom. "Trenutno je general Tihomir Kundid zapovjednik Hrvatske kopnene vojske kojeg svi dobro poznamo, kao i sve časnike Hrvatske vojske, čiji doprinos cijenimo i poštujemo i zato će ga Vlada predložiti", rekao je Plenković.

VIDEO Ministar Ivan Anušio dao je izjavu za medije nakon sjednice Vlade

Komentara 22

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
16:14 29.02.2024.

Ovaj je broj 1 iz alan forda. nema nikakve ovlasti, obraza, postenja al ima vecu placu od plenkovica. to ipak nije dokaz bitnosti jer 3. tajnik X ministarstva ima vecu placu ali i ovlasti od ovog prepotentnog lika sklonog putinu i vucicu.

CR
crveniDinamo
16:20 29.02.2024.

Pa čime ovaj prijeti!? Ajde sjaši s grbače javnosti više! Tik tak tik tak, ide vrijeme, stiže rok, evo Turudića skok na USKOK! Sitno brojiš lopino ruska .. Revizija remonta u Ukrajini, subito!

VE
Velaga
17:32 29.02.2024.

Zokina borba protiv HDZ-a je lažna, napada HDZ zbog tuđih interesa, ne zbog korupcije nego zbog ruskih i antiukraijnskih interesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije