Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeli ili crni auto?

VIDEO Tko je ovdje kriv? Snimka prometne nesreće iz Zagreba izazvala žestoku raspravu na društvenim mrežama

Prometna nesreća u Zagrebu
Facebook/Prometne zgode i nezgode
04.10.2022.
u 15:00

Na društvenim mrežama povela se burna rasprava oko snimke prometne nesreće u Zagrebu. Pogledajte video i recite nam, tko je ovdje kriv?

Snimka prometne nesreće na Jadranskom mostu u Zagrebu izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama. O tome tko je kriv za nesreću povele su se brojne rasprave. No unatoč brojnim komentarima, ne mogu se dogovoriti tko je kriv za nesreću, tj. čiji je prekršaj veći. 

'Crni iz trake za obavezno skretanje desno nastavlja u raskrižju i produžuje ravno... Dakle potpuno jasno tko.je kriv... Iako.i bijeli radi nekoliko prekršaja (prestrojavanje na pješačkom u raskrižju, ne propusta vozilo s desne strane), ali crni radi kljucni prekršaj...', 'Ono što ovdje nitko nije primijetio je činjenica da je bijeli auto imao upaljen pokazivač smjera za lijevo pa se na kraju predomislio i dao, odnosno upalio, desni pokazivač smjera. Činjenica je da su oba vozača podjednako kriva i da će svaki snositi svoje troškove', 'Najviše oznake na cesti koje zbunjuje vozače, pa zato dođe do toga. Nije dobro regulirano', samo su neki od komentara. 

Što vi mislite, tko je kriv za nesreću? 

Video: Snimke koje su zabrinule svijet

 

 

Ključne riječi

Komentara 9

ZD
zdravljak
15:11 04.10.2022.

Kako tko je kriv??? Vozač iz desne trake ima obavezni desni smjer. S obzirom da obje trake mogu desno (s tim da prvi MORA), ovaj prvi MORA u svoju traku, a iduće trake su za auto koji MOŽE desno....oni koji su položili jer su imali kratku suknjicu ili koji nisu obečali janjetinu prije nego se krene, su naučili da se iz obaveznog smjera MORA ići gdje ti je naređeno. Ako si fulao, napravi krug i vrrati se tamo gdje bi htio ići!

BE
Berri
15:56 04.10.2022.

Odlučite će nadležni prekršajni sud, a može biti i podijeljena odgovornost. To bi bilo najmudrije rješenje, podijeljena odgovornost, da svatko plati svoju štetu, da i jedan i drugi uplate u proračun za prekršaj....

EZ
ezer
08:25 05.10.2022.

Kriv je crni, bio je dužan kretati se uz desni rub kolnika prilikom skretanja desno. Nezgoda se dogodila iz razloga što su obojica željela biti u srednjoj traci, naime dolaze na cestu s tri trake gdje crni vozi uz rub dok bijeli bira sredinu ili lijevu traku. Crni se nije uvjerio da može neometano promjeniti traku i to će sada platiti. Po ovome tamo možeš imati svaki dan nezgodu jer se desni gura lijevo osim ZET autobusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije