Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisegnula za veleposlanicu

VIDEO Moćna Latinoamerikanka dolazi u Hrvatsku: S poznatom glumicom borila se protiv Trumpa

Latino Victory, Twitter
11.01.2024.
u 13:25

Nathalie Rayes vrlo je angažirana u latino zajednici, a magazin People u izdanju na španjolskom jeziku proglasio ju je jednom od "najmoćnijih 25 Latinoamerikanki u SAD-u"

Postoje ljudi spremni služiti, posebno u nekim od najtežih i najsloženijih trenutaka u povijesti naše zemlje i svijeta. Veleposlanica se još jednom u svojoj karijeri odlučila iskazati i služiti uime naroda naše zemlje. Uživa puno povjerenje mene, predsjednika i države da će nas spektakularno predstavljati, kazala je američka potpredjednica Kamala Harris pred kojom je jučer prisegu položila nova američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes.

Nathalie Rayes je vrlo angažirana u latino zajednici, a magazin People u izdanju na španjolskom jeziku proglasio ju je jednom od "najmoćnijih 25 Latinoamerikanki u SAD-u". Rođena je u gradiću Anaco u Venezueli i venezuelansko-libanonska je imigrantkinja koja je u Sjedinjene Države stigla u dobi od 10 godina, ne govoreći ni riječi engleskog. Donedavno je imala i državljanstvo Venezuele, ali ga se pristala odreći kako bi mogla biti potvrđena kao veleposlanica. 

Rayes je bila predsjednica i izvršna direktorica Latino Victoryja, organizacije koja se bavi osnaživanjem Latinoamerikanaca i njihove zastupljenosti u vlasti, a čiji su suosnivači glumica Eva Longoria i aktivist Henry R. Muñoz III. Posebno su se angažirali na tome da ohrabre latino birače da izađu na prošle izbore i glasaju za Bidena, odnosno protiv Trumpa. Prije nego što se pridružila Latino Victoryju, Rayes je bila potpredsjednica za javne poslove u konglomeratu Grupo Salinas u Sjedinjenim Državama i izvršna direktorica Fundación Azteca America. U karijeri služila je kao zamjenica šefa osoblja gradonačelnika Los Angelesa Jamesa K. Hahna, gdje je upravljala Uredom za međuvladine odnose, međunarodnu trgovinu, protokol i uspostavila prvi Ured za imigracijske poslove u Los Angelesu. Rayes je članica odbora Instituta za mir Sjedinjenih Država, u koji ju je imenovao predsjednik Biden.

VEZANI ČLANCI:

Također je na funkciji predsjednice izvršnog odbora Hispanas Organized for Political Equality (HOPE), dvonacionalne američko-meksičke savjetodavne skupine, potpredsjednica je upravnog odbora Hispanske federacije i Akcijskog fonda za planirano roditeljstvo, kao i članica savjetodavnog odbora Aspen Instituta. Taj dio posebno je bio sporan nekim republikancima. Zeleno svjetlo su dali za njezinu nominaciju kad je jasno izjavila da će zastupati "sve Amerikance" i da će stavove koje zastupa ostaviti po strani. Rayes je tijekom Obamine administracije imenovana u odbor Internacionalnog centra Woodrow Wilson u kojem je bila od 2014. do 2020. Bila je stipendistica u Ekonomsko-političkom odjelu u američkom veleposlanstvu u Kairu. Rayes je diplomirala sociologiju te međunarodne odnose i obrazovanje na Sveučilištu u Kaliforniji (UCLA). Autorica je brojnih publikacija. Govori španjolski i konverzacijski arapski. Suprug joj je Tarek Samad, znanstvenik i istraživač koji se bavi degenerativnim bolestima i bolestima mozga.  Imaju dva sina.

Ovo je drugi put da Washington u Hrvatsku šalje ženu, i to latinoameričkih korijena – prije nje tu je, do pobjede Donalda Trumpa, bila Julieta Valls Noyes. Od odlaska Roberta Kohorst iz Hrvatske, a dogodilo se to nedugo nakon pobjede Bidena na američkim predsjedničkim izborima u studenom 2020. godine, Hrvatska nije imala američkog veleposlanika.

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar kenshi
kenshi
16:31 11.01.2024.

Pljuska za Hrvatsku poslati takvu aktivisticu gdje nam loša demografija ugrožava opstanak!

DR
Draconic5
14:14 11.01.2024.

Sačuvaj te Bože latinoameričkih socijalista. Već smo jednu sličnu mustru imali, koliko se sjećam.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:02 11.01.2024.

Sa Evom Longoriom se borila protiv Trumpa. A završila narodnu obranu. Dajte najte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije